⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenKersen met porto en specerijen
Delhaize logo
  • Kersen met porto en specerijen
    C

Kersen met porto en specerijen

Kersen met porto en specerijenC
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 snufje gemalen steranijs
  • 150 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 500 g kersen
  • 1 kruidnagel
  • 10 cl rode porto
  • 1 sinaasappel
  • 1 snufje gemalen steranijs
  • 150 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 500 g kersen
  • 1 kruidnagel
  • 10 cl rode porto
  • 1 sinaasappel

Begin met koken

1
Snijd een lange sliert van de schil van de sinaasappel en doe de sliert met 30 cl water, de suiker en de specerijen in een stoofpannetje. Meng, breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 min onafgedekt sudderen op zacht vuur.
2
Halveer ondertussen de kersen en ontpit ze. Doe ze bij de siroop en neem van het vuur wanneer het mengsel terug begint te koken. Voeg de porto toe en laat afkoelen.
3
Zet enkele uren in de koelkast.
4
Serveer heel koel.
1
Snijd een lange sliert van de schil van de sinaasappel en doe de sliert met 30 cl water, de suiker en de specerijen in een stoofpannetje. Meng, breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 10 min onafgedekt sudderen op zacht vuur.
2
Halveer ondertussen de kersen en ontpit ze. Doe ze bij de siroop en neem van het vuur wanneer het mengsel terug begint te koken. Voeg de porto toe en laat afkoelen.
3
Zet enkele uren in de koelkast.
4
Serveer heel koel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 26,8; suikers (g): 26; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 266,87
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 530; energie (kCal): 126; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 26,8; suikers (g): 26; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 0,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 266,87
Vegan
Romantisch diner
Overig
Lente
Dessert