Recept zoekresultatenKefta's snel klaar met kerstomaten
Delhaize logo
  • Kefta's snel klaar met kerstomaten
Kefta's snel klaar met kerstomaten

Kefta's snel klaar met kerstomaten

Makkelijk
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g runder- of lamsgehakt zonder kruiden
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl gehakte koriander
  • 1 ui
  • zout
  • harissa (in tube)
  • 250 g kerstomaten
  • 3 e.l. olijfolie
  • 200 g merguezworstjes
  • 500 g runder- of lamsgehakt zonder kruiden
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl gehakte koriander
  • 1 ui
  • zout
  • harissa (in tube)
  • 250 g kerstomaten
  • 3 e.l. olijfolie
  • 200 g merguezworstjes

Begin met koken

: 40 min.
1
Laat houten brochettestokjes (2 à 3 per persoon) in koud water weken.
2
Snipper de ui(en) heel fijn, doe een beetje olijfolie in een kleine pan en bak er de ui in aan op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat fruiten.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Snij de merguez open en doe de vulling in een schaal. Voeg het gehakt toe, de koriander, de komijn, de ajuin, harissa volgens eigen smaak, peper en zout. Meng goed tot een homogeen mengsel.
5
Rol een dertigtal kleine balletjes (voor 4 porties) en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 8 min. in de oven bakken. Laat lauw worden.
6
Steek de balletjes afwisselend met de kerstomaten op de brochettes. Smeer ze in met olijfolie en laat ze snel in de pan of op de barbecue roosteren.
7
Serveer met tabouleh en rauwkost.
1
Laat houten brochettestokjes (2 à 3 per persoon) in koud water weken.
2
Snipper de ui(en) heel fijn, doe een beetje olijfolie in een kleine pan en bak er de ui in aan op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat fruiten.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Snij de merguez open en doe de vulling in een schaal. Voeg het gehakt toe, de koriander, de komijn, de ajuin, harissa volgens eigen smaak, peper en zout. Meng goed tot een homogeen mengsel.
5
Rol een dertigtal kleine balletjes (voor 4 porties) en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 8 min. in de oven bakken. Laat lauw worden.
6
Steek de balletjes afwisselend met de kerstomaten op de brochettes. Smeer ze in met olijfolie en laat ze snel in de pan of op de barbecue roosteren.
7
Serveer met tabouleh en rauwkost.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Barbecue,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lamskroon | Celtic

Delhaize

Lamskroon | Celtic

2 × +/- 400 gr

+/-€34,40

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

La Flamme

Harissa

70 gr

€0,89

Kerstomaat | Mix

Delhaize

Kerstomaat | Mix

250 gr

€2,59

Mergueze | Vegan

Greenway

Mergueze | Vegan

2 × 180 gr

€8,98

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Totaal:
+/-€52,00