1
Laat houten brochettestokjes (2 Ã 3 per persoon) in koud water weken.
2
Snipper de ui(en) heel fijn, doe een beetje olijfolie in een kleine pan en bak er de ui in aan op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat fruiten.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Snij de merguez open en doe de vulling in een schaal. Voeg het gehakt toe, de koriander, de komijn, de ajuin, harissa volgens eigen smaak, peper en zout. Meng goed tot een homogeen mengsel.
5
Rol een dertigtal kleine balletjes (voor 4 porties) en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 8 min. in de oven bakken. Laat lauw worden.
6
Steek de balletjes afwisselend met de kerstomaten op de brochettes. Smeer ze in met olijfolie en laat ze snel in de pan of op de barbecue roosteren.
7
Serveer met tabouleh en rauwkost.
1
Laat houten brochettestokjes (2 Ã 3 per persoon) in koud water weken.
2
Snipper de ui(en) heel fijn, doe een beetje olijfolie in een kleine pan en bak er de ui in aan op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat fruiten.
3
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
4
Snij de merguez open en doe de vulling in een schaal. Voeg het gehakt toe, de koriander, de komijn, de ajuin, harissa volgens eigen smaak, peper en zout. Meng goed tot een homogeen mengsel.
5
Rol een dertigtal kleine balletjes (voor 4 porties) en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze 8 min. in de oven bakken. Laat lauw worden.
6
Steek de balletjes afwisselend met de kerstomaten op de brochettes. Smeer ze in met olijfolie en laat ze snel in de pan of op de barbecue roosteren.
7
Serveer met tabouleh en rauwkost.