Productterugroeping:« Gegaarde peren van het merk Delhaize»Lees meer >

Recept zoekresultatenKalkoen met clementines
Delhaize logo

Kalkoen met clementines

Kalkoen met clementines
Gemiddeld
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 25 cl volle melk
  • 400 g gevogeltelevers
  • 3 clementines
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 20 cl rode Banylus
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 snuifje specerijenmix voor speculaas
  • 1 kalkoen van 3 kg
  • 1 ei
  • 4 kl gedeshydrateerde gevogeltefond
  • 150 g broodkruim (zonder de korsten)
  • 80 g boter
  • 4 kl blonde kandijsuiker
  • 100 g bereide veenbessen (compote)
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 25 cl volle melk
  • 400 g gevogeltelevers
  • 3 clementines
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 20 cl rode Banylus
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 snuifje specerijenmix voor speculaas
  • 1 kalkoen van 3 kg
  • 1 ei
  • 4 kl gedeshydrateerde gevogeltefond
  • 150 g broodkruim (zonder de korsten)
  • 80 g boter

Begin met koken

: 30 min. + 2 uur 45 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Laat het broodkruim in de melk weken. Rasp de rozemarijnblaadjes en de schil van de sinaasappel fijn
3
Hak de gevogeltelevers met het ei in de hakmolen, doe dit mengsel in een grote kom. Voeg het uitgeknepen broodkruim toe, de helft van de sinaasappelschil, 1 eetlepel rozemarijn, peper en zout.
4
Maak het keukentouw van de kalkoen los, vul de kalkoen met het mengsel en bind terug samen met het touw.
5
Leg de kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 30 g zachte boter. Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Dek af met aluminiumfolie en bak 2 uur in de oven. Verwijder de folie, verlaag de temperatuur tot 150°C (th. 5) en laat nog 45 min. bakken, bedruip de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen braadsappen.
6
Zet de oven uit, maar laat er de kalkoen nog in staan.
7
Fruit de gehakte knoflook 1 min. in 20 g boter in een grote pan met dikke bodem. Doe er de suiker bij , de specerijen en de rest van de sinaasappelschil. Laat nog 2 min. zacht stoven, bestrooi met de gevogeltefond, overgiet dan met de Banyuls en 20 cl water. Breng aan de kook, laat 1 min. inkoken, voeg de veenbessen toe en warm alles 2 min. op.
8
Schil de clementines tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe aan de saus. Hou warm op zacht vuur. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur, roer er de resterende, in klontjes gesneden, koude boter onder.
9
Versnijd de kalkoen en de vulling en verdeel de stukken over verwarmde individuele borden. Overgiet alles met saus en dien onmiddellijk op.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Laat het broodkruim in de melk weken. Rasp de rozemarijnblaadjes en de schil van de sinaasappel fijn
3
Hak de gevogeltelevers met het ei in de hakmolen, doe dit mengsel in een grote kom. Voeg het uitgeknepen broodkruim toe, de helft van de sinaasappelschil, 1 eetlepel rozemarijn, peper en zout.
4
Maak het keukentouw van de kalkoen los, vul de kalkoen met het mengsel en bind terug samen met het touw.
5
Leg de kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 30 g zachte boter. Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Dek af met aluminiumfolie en bak 2 uur in de oven. Verwijder de folie, verlaag de temperatuur tot 150°C (th. 5) en laat nog 45 min. bakken, bedruip de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen braadsappen.
6
Zet de oven uit, maar laat er de kalkoen nog in staan.
7
Fruit de gehakte knoflook 1 min. in 20 g boter in een grote pan met dikke bodem. Doe er de suiker bij , de specerijen en de rest van de sinaasappelschil. Laat nog 2 min. zacht stoven, bestrooi met de gevogeltefond, overgiet dan met de Banyuls en 20 cl water. Breng aan de kook, laat 1 min. inkoken, voeg de veenbessen toe en warm alles 2 min. op.
8
Schil de clementines tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe aan de saus. Hou warm op zacht vuur. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur, roer er de resterende, in klontjes gesneden, koude boter onder.
9
Versnijd de kalkoen en de vulling en verdeel de stukken over verwarmde individuele borden. Overgiet alles met saus en dien onmiddellijk op.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Lever van gevogelte
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

banyuls
20 cl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Melk | Verse | Volle | Bio
Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
1 l
Bio
    2
    05
    Clementijnen
    Delhaize Clementijnen
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    39
    Kruiden | Rozemarijn
    Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    2de tegen -40%
    2
    95
    Bloedsinaas | 4 Stuks
    Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
    800 gr
    3
    49
    Speculaas | Bastogne | Koekjes
    LU Speculaas | Bastogne | Koekjes
    260 gr
    -25% voor 3
    2
    39
    Mini kalkoen | 2 - 3 KG
    Delhaize Mini kalkoen | 2 - 3 KG
    +/- 2,5 kg
    +/-€
    17
    23
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Fond | Gevogelte
    Lacroix Fond | Gevogelte
    40 cl
    2de tegen -20%
    5
    09
    Toastbrood | Brioche | Zonder korst
    Harrys Toastbrood | Brioche | Zonder korst
    285 gr
    2de tegen -40%
    2
    59
    Cassonade
    Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    59
    Veenbessen
    Delhaize Veenbessen
    340 gr
    3
    49

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -40%
    6
    35
    Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    2de tegen -40%
    3
    79
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    39
    Totaal:
    +/-€44,95