Productterugroeping:« verschillende bereide gerechten van het merk Natural Healty Meals »Lees meer >

Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenKalfsfricassee
Delhaize logo
  • Kalfsfricassee
    A

Kalfsfricassee

KalfsfricasseeA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 800 g kalfsblanquette
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 stengel selder
  • 250 g witte champignons
  • 150 g zilveruitjes in azijn
  • 40 g bloem
  • 2 dl room
  • 1 l kalfsfond
  • 30 g boter
  • 6 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 800 g kalfsblanquette
  • 200 g kalfsgehakt
  • 1 stengel selder
  • 250 g witte champignons
  • 150 g zilveruitjes in azijn
  • 40 g bloem
  • 2 dl room
  • 1 l kalfsfond
  • 30 g boter
  • 6 el olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier

Begin met koken

40 min. + 1 u kooktijd
1
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Spoel de selder en de prei en snijd ze in stukken. Snijd de sjalot fijn.
2
Verwarm 4 el olijfolie in een stoofpan en kleur het kalfsvlees aan. Voeg er de groenten, de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout. Voeg de kalfsfond toe. Het vlees moet onder staan (indien nodig voeg nog een beetje water toe) en laat gedurende 1 uur met deksel op een zacht vuur garen.
3
Kruid ondertussen het kalfsgehakt met peper en zout en draai er balletjes van. Bak ze aan in een pan met 1 el olijfolie. Haal ze uit de pan met een schuimspaan.
4
Borstel de witte champignons proper en snijd ze in 2. Bak ze op een stevig vuur in dezelfde pan en voeg nog 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
5
Controleer of het vlees zacht is en laat het indien nodig nog even verder garen zonder deksel. Giet het geheel in een vergiet en vang het vocht op.
6
Maak een blanke roux door de boter te smelten in een grote kookpan. Voeg er onder voortdurend roeren met een klopper de bloem aan toe tot je een ‘biscuit’ geur ruikt. Voeg het opgevangen vocht toe en roer voortdurend. Je bekomt een gladde saus. Voeg er de room en het sap van de citroen toe. Laat niet meer koken. Kruid goed af.
7
Meng de saus met het kalfsvlees en de groenten. Voeg de balletjes, de champignons en de gespoelde zilveruitjes. Verwarm het blanket nog even door en serveer.
1
Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Spoel de selder en de prei en snijd ze in stukken. Snijd de sjalot fijn.
2
Verwarm 4 el olijfolie in een stoofpan en kleur het kalfsvlees aan. Voeg er de groenten, de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout. Voeg de kalfsfond toe. Het vlees moet onder staan (indien nodig voeg nog een beetje water toe) en laat gedurende 1 uur met deksel op een zacht vuur garen.
3
Kruid ondertussen het kalfsgehakt met peper en zout en draai er balletjes van. Bak ze aan in een pan met 1 el olijfolie. Haal ze uit de pan met een schuimspaan.
4
Borstel de witte champignons proper en snijd ze in 2. Bak ze op een stevig vuur in dezelfde pan en voeg nog 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
5
Controleer of het vlees zacht is en laat het indien nodig nog even verder garen zonder deksel. Giet het geheel in een vergiet en vang het vocht op.
6
Maak een blanke roux door de boter te smelten in een grote kookpan. Voeg er onder voortdurend roeren met een klopper de bloem aan toe tot je een ‘biscuit’ geur ruikt. Voeg het opgevangen vocht toe en roer voortdurend. Je bekomt een gladde saus. Voeg er de room en het sap van de citroen toe. Laat niet meer koken. Kruid goed af.
7
Meng de saus met het kalfsvlees en de groenten. Voeg de balletjes, de champignons en de gespoelde zilveruitjes. Verwarm het blanket nog even door en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 913,86
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 913,86
Frans
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sauté van kalfsvlees
800 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kalfsgehakt
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Laurier
2 blaadjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Groene selder | Verpakt
Delhaize Groene selder | Verpakt
1 st
1
55
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
1
49
Uien | Azijn
Devos & Lemmens Uien | Azijn
170 gr
1
75
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Fond | Kalf
Lacroix Fond | Kalf
40 cl
5
09
Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
6
29
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
1
29
Olijfolie | Extra vierge
Delhaize Olijfolie | Extra vierge
50 cl
5
85
Totaal:
€18,81