1
Maak de stoemp: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snipper de preiwitten. Doe alles in een kookpot, overgiet met koud water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel koken, tot het vocht bijna volledig verdampt is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de vis in porties en schik ze in een geoliede ovenschaal. Kruid met peper, met zout en schuif 15 min. in de oven.
3
Maak de saus: fruit de fijngehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een steelpan met de helft van de boter. Bestrooi na 5 min. met de visfond, meng en giet er de witte wijn bij. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de room toe en laat nog een beetje inkoken.
4
Giet de aardappelen en de prei af zodra ze gaar zijn. Doe ze terug in de kookpot, maar zet de pot niet meer op het vuur. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper.
5
Haal de saus van het vuur. Roer er de rest van de boter en de koude melk onder. Breng de saus verder op smaak en mix ze kort met een staafmixer om ze te doen schuimen.
6
Dresseer de stoemp op de borden, schik er de kabeljauwstukken en de garnalen bij. Overgiet met de saus, bestrooi met gehakte peterselie en serveer.
1
Maak de stoemp: schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snipper de preiwitten. Doe alles in een kookpot, overgiet met koud water en voeg het verkruimelde bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat 20 min. zonder deksel koken, tot het vocht bijna volledig verdampt is.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de vis in porties en schik ze in een geoliede ovenschaal. Kruid met peper, met zout en schuif 15 min. in de oven.
3
Maak de saus: fruit de fijngehakte sjalot op een zacht vuurtje, in een steelpan met de helft van de boter. Bestrooi na 5 min. met de visfond, meng en giet er de witte wijn bij. Laat voor de helft inkoken op een matig vuurtje. Voeg de room toe en laat nog een beetje inkoken.
4
Giet de aardappelen en de prei af zodra ze gaar zijn. Doe ze terug in de kookpot, maar zet de pot niet meer op het vuur. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper.
5
Haal de saus van het vuur. Roer er de rest van de boter en de koude melk onder. Breng de saus verder op smaak en mix ze kort met een staafmixer om ze te doen schuimen.
6
Dresseer de stoemp op de borden, schik er de kabeljauwstukken en de garnalen bij. Overgiet met de saus, bestrooi met gehakte peterselie en serveer.