Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenJakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes
Delhaize logo
  • Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes
    A

Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettes

Jakobsvruchten in een knapperig jasje en tartaar van courgettesA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 niet al te dikke, verse Jakobsvruchten
  • 2 el citroensap
  • 250 g bio courgettes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 3 sneden ontbijtspek
  • peper
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 6 niet al te dikke, verse Jakobsvruchten
  • 2 el citroensap
  • 250 g bio courgettes
  • 3 e.l. olijfolie
  • 3 sneden ontbijtspek
  • peper
  • 2 el parmezaanschilfers

Begin met koken

1
Snij de ongeschilde courgette in heel kleine blokjes en doe in een kleine kom. Overgiet met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
2
Snij de sneetjes spek in 2 en wikkel ze rond de Jakobsnoten. Steek deze per twee op houten prikkers en smeer in met olijfolie.
3
Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bak er, wanneer de pan warm is, de brochettes in: 2 min. per kant, vervolgens 2 x 30 sec. op de spekkanten. Kruid met peper, maar niet met zout.
4
Schik de courgettes met een dresseerring op de borden en leg er de brochettes op. Werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
5
Moulez le tartare de courgettes sur les assiettes à l'aide d'un emporte-pièce et déposez les brochettes par-dessus. Ajoutez quelques copeaux de parmesan et servez sans attendre.
1
Snij de ongeschilde courgette in heel kleine blokjes en doe in een kleine kom. Overgiet met het citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout, dek af en laat minstens 30 min. rusten in de koelkast.
2
Snij de sneetjes spek in 2 en wikkel ze rond de Jakobsnoten. Steek deze per twee op houten prikkers en smeer in met olijfolie.
3
Verwarm een antikleefpan, zonder vetstof, op een hoog vuur. Bak er, wanneer de pan warm is, de brochettes in: 2 min. per kant, vervolgens 2 x 30 sec. op de spekkanten. Kruid met peper, maar niet met zout.
4
Schik de courgettes met een dresseerring op de borden en leg er de brochettes op. Werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.
5
Moulez le tartare de courgettes sur les assiettes à l'aide d'un emporte-pièce et déposez les brochettes par-dessus. Ajoutez quelques copeaux de parmesan et servez sans attendre.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 617; energie (kCal): 149; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 171,2
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 617; energie (kCal): 149; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 2,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 0,9; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,5; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 171,2
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht