Recept zoekresultatenÎle flottante
Delhaize logo
  • Île flottante

Île flottante

door Wout Bru
Île flottante
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 20 g amandelschilfers
  • 400 ml melk (voor de crème anglaise)
  • 120 g eidooiers
  • 70 g suiker (voor de crème anglaise)
  • 1 peul vanille (voor de crème anglaise)
  • 1 l melk
  • 3 peulen vanille
  • 150 g eiwitten
  • 1 potje karamelsaus
  • 120 g suiker
  • 20 g amandelschilfers
  • 400 ml melk (voor de crème anglaise)
  • 120 g eidooiers
  • 70 g suiker (voor de crème anglaise)
  • 1 peul vanille (voor de crème anglaise)
  • 1 l melk
  • 3 peulen vanille
  • 150 g eiwitten
  • 1 potje karamelsaus
  • 120 g suiker

Begin met koken

1
Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker.
2
Maak de crème anglaise: zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan. Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte.
3
Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa. Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.
4
Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en caramelsaus.
1
Klop met een mixer de eierdooiers witschuimig met de suiker.
2
Maak de crème anglaise: zet de melk op het vuur met de overlangs gesneden vanillepeul en breng aan de kook. Voeg de melk langzaam toe bij het eierdooiermengsel en doe opnieuw in de pan. Zet op het vuur en laat zachtjes indikken tot de gewenste dikte.
3
Klop het eiwit op met de suiker tot een stevige massa. Vorm quenelles met behulp van 2 eetlepels en pocheer ze in de lichtjes kokende melk met de opengesneden vanillepeulen.
4
Neem een diep schaaltje, leg de quenellen op de crème anglaise en versier met amandelschilfers en caramelsaus.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Amandelen | Schilfers
Vahiné Amandelen | Schilfers
125 gr
6
75
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
2 × 1 l
Bio
    1
    95
    Eieren | Bruine | Medium
    Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    69
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Vanille | Stokje
    Santa Maria Vanille | Stokje
    1 st
    2de tegen -40%
    9
    19
    Aroma | Vanille
    Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
    3
    99
    Karamel saus
    Habi Karamel saus
    24 cl
    2
    89
    Totaal:
    €32,70

    Deze recepten kan je ook leuk vinden