1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op 50°C. Meng de gist met 3 dl lauw water. Strooi het tarwegriesmeel op het werkblad, maak een putje in het midden en giet er beetje bij beetje, al mengend, het water met de gist bij. Voeg de olie toe, het zout en kneed tot een mooi soepel deeg. Bestrooi een ovenschaal met meel, leg er het deeg in en dek losjes af met een keukendoek. Laat het deeg 30 min. in de oven rijzen (of op een goed verwarmde plaats).
2
Snijd de aubergines in lange plakjes van 1 cm dikte. Schik ze in een schaal, kruid ze royaal met zout, dek de schaal af met bakpapier en leg er gewichten bovenop (conservenblikjes of iets anders). Laat 20 min. rusten, spoel de aubergines onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Meng ze met de olijfolie en bak ze goudbruin op een grill.
3
Verhoog de temperatuur van de oven tot 240°C. Kneed het pizzadeeg een beetje en verdeel het in 2 porties. Plet het met een deegrol op een vel bakpapier. Besmeer het deeg met tomatensaus, verdeel er de aubergineplakjes en de in stukjes gescheurde mozzarella bovenop. Bestrooi met tijm en kruid met peper. Schuif de pizza’s op het rooster of op de ovenplaat en bak ze 8 à 10 min. (houd ze in het oog!). Dien meteen op.
1
Maak het pizzadeeg: verwarm de oven voor op 50°C. Meng de gist met 3 dl lauw water. Strooi het tarwegriesmeel op het werkblad, maak een putje in het midden en giet er beetje bij beetje, al mengend, het water met de gist bij. Voeg de olie toe, het zout en kneed tot een mooi soepel deeg. Bestrooi een ovenschaal met meel, leg er het deeg in en dek losjes af met een keukendoek. Laat het deeg 30 min. in de oven rijzen (of op een goed verwarmde plaats).
2
Snijd de aubergines in lange plakjes van 1 cm dikte. Schik ze in een schaal, kruid ze royaal met zout, dek de schaal af met bakpapier en leg er gewichten bovenop (conservenblikjes of iets anders). Laat 20 min. rusten, spoel de aubergines onder koud water en dep ze met keukenpapier droog. Meng ze met de olijfolie en bak ze goudbruin op een grill.
3
Verhoog de temperatuur van de oven tot 240°C. Kneed het pizzadeeg een beetje en verdeel het in 2 porties. Plet het met een deegrol op een vel bakpapier. Besmeer het deeg met tomatensaus, verdeel er de aubergineplakjes en de in stukjes gescheurde mozzarella bovenop. Bestrooi met tijm en kruid met peper. Schuif de pizza’s op het rooster of op de ovenplaat en bak ze 8 à 10 min. (houd ze in het oog!). Dien meteen op.