1
Verwarm de oven op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Plet de teentjes look en schik ze met de 6 sjalotten, de krielaardappelen en de takjes tijm rondom de kip.
3
Strooi de kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 45 minuten in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
Schik kleine trosjes tomaten rond de kip en laat alles nog 15 minuten verder garen.
6
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het schar-nierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los. Herhaal dit voor de andere zijde.
1
Verwarm de oven op 190°C.
2
Leg de kip in een ovenschaal en stop in de holte van de kip 2 laurierblaadjes en 2 takjes rozemarijn. Plet de teentjes look en schik ze met de 6 sjalotten, de krielaardappelen en de takjes tijm rondom de kip.
3
Strooi de kippenkruiden en de blokjes boter over de kip en kruid met peper en zout.
4
Braad de kip 45 minuten in de oven, arroseer regelmatig met de jus.
5
Schik kleine trosjes tomaten rond de kip en laat alles nog 15 minuten verder garen.
6
De gebraden kip versnijden doe je zo: maak met een scherp mes een snede bij het schar-nierpunt van de bil en snijd in 2. Maak de vleugels voorzichtig los van de kip. Snijd naast het kraakbeen in het midden van de borst tot je niet meer verder kunt en snijd de filets los. Herhaal dit voor de andere zijde.