1
Maak de saus: fruit de gesnipperde ui en de laurierblaadjes op een vrij hoog vuur in een steelpan met de boter. Overgiet met de kriek en de wildfond zodra alles mooi bruin is. Laat op een vrij hoog vuur met 2/3 inkoken.
2
Maak de paddenstoelen schoon (wrijf ze met een doek zonder ze nat te maken) en snijd de grootste in stukken. Snipper de afgesneden lente-uitjes en hak de teentjes knoflook. Houd apart.
3
Kruid de hazenruggen met peper en zout. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de helft van de boter. Leg ze in een ovenschaal zodra ze rondom gekleurd zijn en schuif ze nog 15 min. in de oven. Bak de paddenstoelen, de lente-uitjes en de knoflook in dezelfde braadpan op een vrij hoog vuur met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
4
Maak de polenta: breng 9 dl. water met het bouillonblokje aan de kook. Strooi er de polenta bij en kook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg intussen al mengend de boter toe. Breng verder op smaak. Dresseer de polenta in een schaal met de paddenstoelen en tijm.
5
Haal de hazenfilets van het been, breng de saus verder op smaak en serveer met de paddenstoelenpolenta. Werk eventueel af met tijm.
1
Maak de saus: fruit de gesnipperde ui en de laurierblaadjes op een vrij hoog vuur in een steelpan met de boter. Overgiet met de kriek en de wildfond zodra alles mooi bruin is. Laat op een vrij hoog vuur met 2/3 inkoken.
2
Maak de paddenstoelen schoon (wrijf ze met een doek zonder ze nat te maken) en snijd de grootste in stukken. Snipper de afgesneden lente-uitjes en hak de teentjes knoflook. Houd apart.
3
Kruid de hazenruggen met peper en zout. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met de helft van de boter. Leg ze in een ovenschaal zodra ze rondom gekleurd zijn en schuif ze nog 15 min. in de oven. Bak de paddenstoelen, de lente-uitjes en de knoflook in dezelfde braadpan op een vrij hoog vuur met de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
4
Maak de polenta: breng 9 dl. water met het bouillonblokje aan de kook. Strooi er de polenta bij en kook 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg intussen al mengend de boter toe. Breng verder op smaak. Dresseer de polenta in een schaal met de paddenstoelen en tijm.
5
Haal de hazenfilets van het been, breng de saus verder op smaak en serveer met de paddenstoelenpolenta. Werk eventueel af met tijm.