Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenHazenboutfilets op tajinewijze
Delhaize logo
  • Hazenboutfilets op tajinewijze

Hazenboutfilets op tajinewijze

Hazenboutfilets op tajinewijze
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g hazenboutfilets
  • 2 pastinaken
  • 1 bussel rapen
  • 1 ui
  • 150 g rozijnen
  • 2 el honing
  • 75 cl warm water
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 2 afgestreken kl ras-el-hanout Al’fez
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 15 g boter
  • 600 g hazenboutfilets
  • 2 pastinaken
  • 1 bussel rapen
  • 1 ui
  • 150 g rozijnen
  • 2 el honing
  • 75 cl warm water
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 2 afgestreken kl ras-el-hanout Al’fez
  • 2 e.l. olijfolie
  • peper
  • 15 g boter

Begin met koken

: 1u 25 min
1
Snijd de hazenfilets in grote stukken en hak de ui fijn. Fruit de ui op een flink vuur in een stoofpan met de hete olie en boter; doe er zout en peper op. Als het vlees gekleurd is, giet er dan het warm water bij en voeg de ras-el-hanout toe. Zet het deksel op de pan en laat 30 min sudderen op een heel zacht vuur.
2
Doe de saffraan erbij, alsook de geschilde en in kwartjes gesneden rapen. Laat 10 min sudderen en doe er dan de geschilde en in halve schijfjes gesneden pastinaken, de honing en de rozijnen bij. Laat nog 20 min koken totdat het vlees en de groenten heel mals zijn.
3
Kruid af en dien heel warm op met couscous of brood.
1
Snijd de hazenfilets in grote stukken en hak de ui fijn. Fruit de ui op een flink vuur in een stoofpan met de hete olie en boter; doe er zout en peper op. Als het vlees gekleurd is, giet er dan het warm water bij en voeg de ras-el-hanout toe. Zet het deksel op de pan en laat 30 min sudderen op een heel zacht vuur.
2
Doe de saffraan erbij, alsook de geschilde en in kwartjes gesneden rapen. Laat 10 min sudderen en doe er dan de geschilde en in halve schijfjes gesneden pastinaken, de honing en de rozijnen bij. Laat nog 20 min koken totdat het vlees en de groenten heel mals zijn.
3
Kruid af en dien heel warm op met couscous of brood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Orientaals
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bakpoeder
Vahiné Bakpoeder
4 × 180 gr
2
99
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Gedroogde rozijnen
Vahiné Gedroogde rozijnen
2 × 125 gr
2
45
Honing | Bloemen | Squeeze
Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze
350 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Kruiden | Saffraan | Poeder
Santa Maria Kruiden | Saffraan | Poeder
0,5 gr
-10% voor 3
8
99
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Totaal:
€38,50