⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenHachis parmentier met bloemkool
Delhaize logo
  • Hachis parmentier met bloemkool
    B

Hachis parmentier met bloemkool

Hachis parmentier met bloemkoolB
Makkelijk
< 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 600 g bloemkool (nettogewicht)
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 1 ui
  • 70 g dubbel tomatenconcentraat
  • 80 g geraspte emmental
  • 2 el olijfolie
  • 50 g melkerijboter
  • 1 e.l. Provençaalse kruiden 
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 600 g gekruid varken-rundsgehakt
  • 600 g bloemkool (nettogewicht)
  • 800 g aardappelen alle gebruik
  • 1 ui
  • 70 g dubbel tomatenconcentraat
  • 80 g geraspte emmental
  • 2 el olijfolie
  • 50 g melkerijboter
  • 1 e.l. Provençaalse kruiden 
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 20 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Voeg alles in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bak intussen het vlees en de gehakte ui in een sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt goed los met een spatel en bestrooi het met Provençaalse kruiden. Voeg 2,5 dl water en het tomatenconcentraat toe zodra alles mooi goudbruin is. Laat 5 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de aardappelen en de bloemkool af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van vuur. Plet ze tot puree met de boter, nootmuskaat (naar eigen smaak), zout en peper.
4
Breng het vlees verder op smaak en verdeel het over de bodem van een ovenschaal. Bedek met de puree, bestrooi met emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
5
Dien heel warm op, met een slaatje.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Voeg alles in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bak intussen het vlees en de gehakte ui in een sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt goed los met een spatel en bestrooi het met Provençaalse kruiden. Voeg 2,5 dl water en het tomatenconcentraat toe zodra alles mooi goudbruin is. Laat 5 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de aardappelen en de bloemkool af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van vuur. Plet ze tot puree met de boter, nootmuskaat (naar eigen smaak), zout en peper.
4
Breng het vlees verder op smaak en verdeel het over de bodem van een ovenschaal. Bedek met de puree, bestrooi met emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
5
Dien heel warm op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 7,2 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 7,9 g - Koolhydraten: 7,2 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 7,5 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kalfsgehakt
600 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bloemkool
Delhaize Bloemkool
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
19
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
4
69
Tomaten | Puree
Delhaize Tomaten | Puree
3 x 70 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
19
Emmental | Sneden
Delhaize Emmental | Sneden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
25
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
    35 gr
    4
    99

    Reeds in je keuken

    Gele uien | Netje
    Delhaize Gele uien | Netje
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    19
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €18,75