1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Voeg alles in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bak intussen het vlees en de gehakte ui in een sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt goed los met een spatel en bestrooi het met Provençaalse kruiden. Voeg 2,5 dl water en het tomatenconcentraat toe zodra alles mooi goudbruin is. Laat 5 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de aardappelen en de bloemkool af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van vuur. Plet ze tot puree met de boter, nootmuskaat (naar eigen smaak), zout en peper.
4
Breng het vlees verder op smaak en verdeel het over de bodem van een ovenschaal. Bedek met de puree, bestrooi met emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
5
Dien heel warm op, met een slaatje.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en doe ze in een grote kookpot. Overgiet ze volledig met water, breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Voeg alles in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken (dus in totaal 20 min. voor de aardappelen).
2
Bak intussen het vlees en de gehakte ui in een sauteerpan met de olijfolie. Roer het gehakt goed los met een spatel en bestrooi het met Provençaalse kruiden. Voeg 2,5 dl water en het tomatenconcentraat toe zodra alles mooi goudbruin is. Laat 5 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
3
Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de aardappelen en de bloemkool af, doe ze terug in de kookpot en haal de pan van vuur. Plet ze tot puree met de boter, nootmuskaat (naar eigen smaak), zout en peper.
4
Breng het vlees verder op smaak en verdeel het over de bodem van een ovenschaal. Bedek met de puree, bestrooi met emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
5
Dien heel warm op, met een slaatje.