1
Bereid het deeg: kneed de bloem, een snufje zout en het water met de vingers tot een soepel deeg. Verdeel het in 2, vorm 2 rollen en laat ze ± 30 min op het werkvlak rusten.
2
Hak intussen de groenten, het pepertje, de gember en de knoflook heel fijn. Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe alles in een grote pan met 2 el druivenpitolie. Voeg het limoensap, de gehakte koriander, de sesamolie en de sojasaus toe. Fruit 5 min op een hoog vuur tot het vocht volledig verdampt is. Plet het geheel lichtjes met een vork en laat afkoelen.
3
Verdeel elke deegrol in 12 stukjes. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol met behulp van een deegrol de deegstukjes heel fijn uit tot cirkels van ± 12 cm diameter.
4
Bevochtig een brede boord van de deegcirkels met een beetje water en schik een grote lepel vulling in het midden. Sluit met een gyozavorm of druk de boorden stevig aan met de tanden van een vork. Kreuk ze lichtjes en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten, zonder ze af te dekken, zodat ze een beetje drogen.
5
Bereid de saus: meng alle ingrediënten.
6
Verdeel de gyoza's over 2 pannen, met elk 2 el druivenpitolie. Bak de gyoza's kort goudbruin aan één kant, op een hoog vuur. Vul de bodem met water (½ cm), zet het deksel op de pan en bak 2 à 3 min op een zacht vuurtje verder.
7
Dien warm op met het dipsausje.
1
Bereid het deeg: kneed de bloem, een snufje zout en het water met de vingers tot een soepel deeg. Verdeel het in 2, vorm 2 rollen en laat ze ± 30 min op het werkvlak rusten.
2
Hak intussen de groenten, het pepertje, de gember en de knoflook heel fijn. Snijd de tofu in kleine blokjes. Doe alles in een grote pan met 2 el druivenpitolie. Voeg het limoensap, de gehakte koriander, de sesamolie en de sojasaus toe. Fruit 5 min op een hoog vuur tot het vocht volledig verdampt is. Plet het geheel lichtjes met een vork en laat afkoelen.
3
Verdeel elke deegrol in 12 stukjes. Bestrooi het werkvlak met bloem en rol met behulp van een deegrol de deegstukjes heel fijn uit tot cirkels van ± 12 cm diameter.
4
Bevochtig een brede boord van de deegcirkels met een beetje water en schik een grote lepel vulling in het midden. Sluit met een gyozavorm of druk de boorden stevig aan met de tanden van een vork. Kreuk ze lichtjes en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten, zonder ze af te dekken, zodat ze een beetje drogen.
5
Bereid de saus: meng alle ingrediënten.
6
Verdeel de gyoza's over 2 pannen, met elk 2 el druivenpitolie. Bak de gyoza's kort goudbruin aan één kant, op een hoog vuur. Vul de bodem met water (½ cm), zet het deksel op de pan en bak 2 à 3 min op een zacht vuurtje verder.
7
Dien warm op met het dipsausje.