Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGrote aardappelkroketten met vlees
Delhaize logo
  • Grote aardappelkroketten met vlees
    B

Grote aardappelkroketten met vlees

door Gema Gomez
Grote aardappelkroketten met vleesB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
10 porties
  • 150 g gepelde biefstuk
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 100 g panko (of paneermeel)
  • bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 150 g gepelde biefstuk
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes tijm
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 100 g panko (of paneermeel)
  • bloem
  • 2 el olijfolie
  • 1 dl zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 8 min. kooktijd
1
Kook de aardappelen in de schil, naar eigen keuze in water, in de stoomoven of de microgolfoven, en laat ze lauw worden.
2
Hak de ui intussen fijn en fruit hem 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en de tijm. Hak de peterselie en de steak met een mes fijn. Schep ze in de braadpan en fruit nog 3 min, tot alles gebakken en mals is.
3
Schil de aardappelen en plet ze met een pureestamper. Voeg 1 ei toe, meng en roer er de uien-vleesmix onder. Breng verder op smaak.
4
Klop 2 eieren los met peper en zout. Vorm aardappelwafeltjes, rol ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Haal ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. (Laat 1 u in de koelkast rusten als je tijd hebt.)
5
Bak de kroketjes – in 2 bakbeurten – op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met een klein bodempje zonnebloemolie (of arachideolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze heel warm op, met een slaatje.
6
Tips: Kies bij voorkeur voor bloemige aardappelen en kook ze in de schil, zodat je puree straks veel zetmeel en weinig water bevat. Wij maken vandaag een platte kroket, omdat je die makkelijker bakt in de pan. Liever een bolle kroket? Haal dan je friteuse of airfryer uit de kast.
1
Kook de aardappelen in de schil, naar eigen keuze in water, in de stoomoven of de microgolfoven, en laat ze lauw worden.
2
Hak de ui intussen fijn en fruit hem 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en de tijm. Hak de peterselie en de steak met een mes fijn. Schep ze in de braadpan en fruit nog 3 min, tot alles gebakken en mals is.
3
Schil de aardappelen en plet ze met een pureestamper. Voeg 1 ei toe, meng en roer er de uien-vleesmix onder. Breng verder op smaak.
4
Klop 2 eieren los met peper en zout. Vorm aardappelwafeltjes, rol ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Haal ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. (Laat 1 u in de koelkast rusten als je tijd hebt.)
5
Bak de kroketjes – in 2 bakbeurten – op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met een klein bodempje zonnebloemolie (of arachideolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze heel warm op, met een slaatje.
6
Tips: Kies bij voorkeur voor bloemige aardappelen en kook ze in de schil, zodat je puree straks veel zetmeel en weinig water bevat. Wij maken vandaag een platte kroket, omdat je die makkelijker bakt in de pan. Liever een bolle kroket? Haal dan je friteuse of airfryer uit de kast.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 210 kcal - Vetten: 13,2 g - Koolhydraten: 14,2 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 210 kcal - Vetten: 13,2 g - Koolhydraten: 14,2 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 7,9 g
Lactose vrij
Less waste,Vlees - minder dan 3€
Bijgerechten

Ingrediënten voor 10 personen

Toon:

Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
+/- 210 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Tijm
Santa Maria Kruiden | Tijm
15 gr
-10% voor 3
2
75
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
1 kg
2
69
Panko | Broodkruimels
Lobo Panko | Broodkruimels
200 gr
2
59
Zonnebloemolie | Bio
Delhaize Zonnebloemolie | Bio
50 cl
Bio
    3
    39

    Reeds in je keuken

    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    69
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    -10% voor 3
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35
    Totaal:
    €16,06