1
Kook de aardappelen in de schil, naar eigen keuze in water, in de stoomoven of de microgolfoven, en laat ze lauw worden.
2
Hak de ui intussen fijn en fruit hem 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en de tijm. Hak de peterselie en de steak met een mes fijn. Schep ze in de braadpan en fruit nog 3 min, tot alles gebakken en mals is.
3
Schil de aardappelen en plet ze met een pureestamper. Voeg 1 ei toe, meng en roer er de uien-vleesmix onder. Breng verder op smaak.
4
Klop 2 eieren los met peper en zout. Vorm aardappelwafeltjes, rol ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Haal ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. (Laat 1 u in de koelkast rusten als je tijd hebt.)
5
Bak de kroketjes – in 2 bakbeurten – op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met een klein bodempje zonnebloemolie (of arachideolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze heel warm op, met een slaatje.
6
Tips: Kies bij voorkeur voor bloemige aardappelen en kook ze in de schil, zodat je puree straks veel zetmeel en weinig water bevat. Wij maken vandaag een platte kroket, omdat je die makkelijker bakt in de pan. Liever een bolle kroket? Haal dan je friteuse of airfryer uit de kast.
1
Kook de aardappelen in de schil, naar eigen keuze in water, in de stoomoven of de microgolfoven, en laat ze lauw worden.
2
Hak de ui intussen fijn en fruit hem 10 min. op een zacht vuurtje, in een braadpan met de olijfolie en de tijm. Hak de peterselie en de steak met een mes fijn. Schep ze in de braadpan en fruit nog 3 min, tot alles gebakken en mals is.
3
Schil de aardappelen en plet ze met een pureestamper. Voeg 1 ei toe, meng en roer er de uien-vleesmix onder. Breng verder op smaak.
4
Klop 2 eieren los met peper en zout. Vorm aardappelwafeltjes, rol ze door de bloem en schud er de overtollige bloem af. Haal ze dan door de losgeklopte eieren en ten slotte door de panko. (Laat 1 u in de koelkast rusten als je tijd hebt.)
5
Bak de kroketjes – in 2 bakbeurten – op een vrij hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met een klein bodempje zonnebloemolie (of arachideolie). Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien ze heel warm op, met een slaatje.
6
Tips: Kies bij voorkeur voor bloemige aardappelen en kook ze in de schil, zodat je puree straks veel zetmeel en weinig water bevat. Wij maken vandaag een platte kroket, omdat je die makkelijker bakt in de pan. Liever een bolle kroket? Haal dan je friteuse of airfryer uit de kast.