1
Schud de saffraandraadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan zodat ze droog, maar niet gekleurd zijn. Wrijf ze in een vijzel met een stamper tot poeder. Doe er een scheutje bouillon bij en zet het opzij.
2
Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de tuinbonen erin, breng ze aan de kook en laat ze 2 min koken. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Breng het water weer aan de kook en blancheer de groene boontjes 3 min. Schep ze met een schuimspaan in een zeef en spoel ze koud. Schud ze op een bord. Druk de tuinbonen uit de groene vliezen en doe ze bij de groene boontjes.
3
Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een ondiepe vuurvaste ovenschaal op halfhoog tot hoog vuur. Bak de plakjes courgette in 2-3 min goudbruin. Schep ze op een bord.
4
Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui zachtjes 5 min. Bak nu de paprikablokjes mee tot de ui gaar en lichtbruin is. Roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 min mee.
5
Doe de tomaten in de pan en bak 2-3 min tot ze zachter zijn.
6
Roer de overgebleven bouillon, de saffraan en wat zout en peper naar smaak door het tomatenmengsel en breng het aan de kook.
7
Roer de rijst en de peterselie door de saus zodat hij gelijkmatig is verdeeld, strooi de groene boontjes, courgettes, doperwten en artisjokken over de rijst en schud de pan zodat de groenten iets in de saus zakken.
8
Draai het vuur iets lager en laat alles 6 min borrelend koken.
9
Draai het vuur nog lager en laat de paella nog 14 min koken tot alle vloeistof opgenomen en de rijst beetgaar is.
10
Neem de pan van het vuur, dek hem af met een deksel of schone theedoek en laat de paella voor het opdienen nog 5 min rusten.
1
Schud de saffraandraadjes een paar seconden in een droge hete koekenpan zodat ze droog, maar niet gekleurd zijn. Wrijf ze in een vijzel met een stamper tot poeder. Doe er een scheutje bouillon bij en zet het opzij.
2
Breng een pan gezouten water aan de kook. Doe de tuinbonen erin, breng ze aan de kook en laat ze 2 min koken. Schep ze met een schuimspaan in een zeef, laat ze uitlekken en doe ze in een schaal. Breng het water weer aan de kook en blancheer de groene boontjes 3 min. Schep ze met een schuimspaan in een zeef en spoel ze koud. Schud ze op een bord. Druk de tuinbonen uit de groene vliezen en doe ze bij de groene boontjes.
3
Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag of een ondiepe vuurvaste ovenschaal op halfhoog tot hoog vuur. Bak de plakjes courgette in 2-3 min goudbruin. Schep ze op een bord.
4
Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui zachtjes 5 min. Bak nu de paprikablokjes mee tot de ui gaar en lichtbruin is. Roerbak de knoflook en paprikapoeder 1 min mee.
5
Doe de tomaten in de pan en bak 2-3 min tot ze zachter zijn.
6
Roer de overgebleven bouillon, de saffraan en wat zout en peper naar smaak door het tomatenmengsel en breng het aan de kook.
7
Roer de rijst en de peterselie door de saus zodat hij gelijkmatig is verdeeld, strooi de groene boontjes, courgettes, doperwten en artisjokken over de rijst en schud de pan zodat de groenten iets in de saus zakken.
8
Draai het vuur iets lager en laat alles 6 min borrelend koken.
9
Draai het vuur nog lager en laat de paella nog 14 min koken tot alle vloeistof opgenomen en de rijst beetgaar is.
10
Neem de pan van het vuur, dek hem af met een deksel of schone theedoek en laat de paella voor het opdienen nog 5 min rusten.