1
Kneed de boter, het paneermeel, 180 g geraspte parmigiano, de eieren, 1 el olijfolie, peper en zout tot een homogeen deeg. Rol het deeg tot worsten, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de mini-asperges in kokend gezouten water en reken 2 min kooktijd. Laat ze voorzichtig op ijsblokjes uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de parmigianoworsten in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Leg er de asperges bovenop, bestrijk alles met olijfolie en bak 20 min goudbruin in de oven.
4
Bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano, fleur de sel en geraspte citroenzeste. Dien warm op als voorgerecht en geef er een slaatje bij.
1
Kneed de boter, het paneermeel, 180 g geraspte parmigiano, de eieren, 1 el olijfolie, peper en zout tot een homogeen deeg. Rol het deeg tot worsten, wikkel ze in vershoudfolie en laat ze minstens 30 min in de koelkast rusten.
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Dompel de mini-asperges in kokend gezouten water en reken 2 min kooktijd. Laat ze voorzichtig op ijsblokjes uitlekken.
3
Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik er wat gaatjes in met een vork. Snijd de parmigianoworsten in plakjes en verdeel ze over het bladerdeeg. Leg er de asperges bovenop, bestrijk alles met olijfolie en bak 20 min goudbruin in de oven.
4
Bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano, fleur de sel en geraspte citroenzeste. Dien warm op als voorgerecht en geef er een slaatje bij.