1
Laat de gelatineblaadje in koud water weken. Mix de bouillabaisse fijn.
2
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
3
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in de olie. Dien meteen op met citroen.
1
Laat de gelatineblaadje in koud water weken. Mix de bouillabaisse fijn.
2
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
3
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in de olie. Dien meteen op met citroen.