Recept zoekresultatenGrijze garnaalkroketjes op Oostendse wijze
Delhaize logo
D

Grijze garnaalkroketjes op Oostendse wijze

Grijze garnaalkroketjes op Oostendse wijzeD
Gemiddeld
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 700 g Oostendse bouillabaisse met kabeljauw
  • 2 eierdooiers
  • 100 g bloem
  • 1 dl room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g boter
  • peper
  • 6 eieren (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 3 grote citroenen (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 200 g bloem (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 300 g paneermeel (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 frituurbad (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 bosje krulpeterselie (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • peper en zout (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 700 g Oostendse bouillabaisse met kabeljauw
  • 2 eierdooiers
  • 100 g bloem
  • 1 dl room
  • 5 blaadjes gelatine
  • 100 g boter
  • peper
  • 6 eieren (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 3 grote citroenen (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 200 g bloem (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 300 g paneermeel (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 frituurbad (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • 1 bosje krulpeterselie (om te paneren, te frituren en af te werken)
  • peper en zout (om te paneren, te frituren en af te werken)

Begin met koken

: 1 u. + 6 x 3 min. baktijd (+ 14 u. koeltijd)
1
Laat de gelatineblaadje in koud water weken. Mix de bouillabaisse fijn.
2
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
3
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in de olie. Dien meteen op met citroen.
1
Laat de gelatineblaadje in koud water weken. Mix de bouillabaisse fijn.
2
Smelt de boter in een kookpot, bestuif met bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min. op een zacht vuurtje inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de uitgewrongen gelatineblaadjes onder. Meng de eidooiers met de room, giet bij de bereiding en voeg dan de garnalen toe. Breng verder op smaak. Bedek een bakplaat met bakpapier, verdeel er de bereiding over en laat ze 12 u. in de koelkast rusten.
3
Haal de bereiding uit de vorm en snijd ze in 24 porties. Rol de kroketjes door de bloem, haal ze dan met een lepel door de (met peper en zout) losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in het paneermeel. Herhaal alle stappen om een mooie korst te vormen. Laat de kroketjes minstens 2 u. in de koelkast rusten.
4
Bak de kroketjes per 4 goudbruin in hete olie van 180°C (± 3 min. per bakbeurt). Laat ze op keukenpapier uitlekken en bak ook de krulpeterselie in de olie. Dien meteen op met citroen.
Nutritionele informatie
D
Energie: 555 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Belgisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Oostendse bouillabaisse met kabeljauw

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

ASC Hele garnalen
Delhaize ASC Hele garnalen
400 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
12
39
Room 40%
Inex Room 40%
20 cl
2de tegen -50%
1
95
Voedingsgelatine | 9 blaadjes
Vahiné Voedingsgelatine | 9 blaadjes
17 gr
2
29
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Paneermeel | Glutenvrij
Schär Paneermeel | Glutenvrij
300 gr
3
85
Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
Solo Solo | Frituurvet | Plantaardig | 4x250g
4 x 250 gr
8
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Totaal:
€35,83