Recept zoekresultatenGoudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Delhaize logo
  • Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander

Goudbrasem met citroen en wortelgroenten met gremolata van koriander
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 goudbrasems
  • 1 bosje koriander
  • 800 g wortelgroenten naar keuze: verschillende kleuren wortelen, pastinaak, knolraap enz. (netto gewicht, geschild)
  • 2 bio citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 e.l. olijfolie
  • 4 goudbrasems
  • 1 bosje koriander
  • 800 g wortelgroenten naar keuze: verschillende kleuren wortelen, pastinaak, knolraap enz. (netto gewicht, geschild)
  • 2 bio citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 35 min.
1
Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
2
Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180°C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, snijd 1/2 van de citroenen in schijfjes en leg deze erover en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
3
Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 1/2 van de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
4
Maak nu de gremolata klaar. Schil de andere citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
5
Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.
1
Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
2
Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180°C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, snijd 1/2 van de citroenen in schijfjes en leg deze erover en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
3
Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 1/2 van de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
4
Maak nu de gremolata klaar. Schil de andere citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
5
Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Lookbol | Netje
75 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Goudbrasem
Delhaize Goudbrasem
+/- 415 gr
+/-€
8
30
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
+/-€12,13