1
Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
2
Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180°C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, snijd 1/2 van de citroenen in schijfjes en leg deze erover en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
3
Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 1/2 van de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
4
Maak nu de gremolata klaar. Schil de andere citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
5
Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.
1
Snijd de wortelen en de pastinaken in twee en vervolgens in dikke staafjes. Snijd de knolrapen in vier. Kook alles volgens de methode die u zelf verkiest (idealiter stomen: ongeveer 20 min.).
2
Verwarm de oven ondertussen op stand 6 (180°C). Spoel en droog de goudbrasems. Maak een drie- of viertal lichte inkepingen per zijde en schik ze in een grote ovenschaal. Kruid beide zijden, snijd 1/2 van de citroenen in schijfjes en leg deze erover en giet er een scheut olijfolie overheen. Laat 25 min. bakken in de oven.
3
Wanneer de groenten gaar zijn, giet u ze zorgvuldig af (als u ze in water gekookt hebt. Braad ze 5 min. op een hoog vuur in een grote sauteuse met 1/2 van de olijfolie. Voeg peper en zout toe.
4
Maak nu de gremolata klaar. Schil de andere citroen heel fijn (bij voorkeur met een fijne rasp). Voeg hieraan de fijngehakte koriander en het geperste teentje knoflook toe.
5
Voeg de helft van de gremolata aan de groenten toe en meng. Dien op met de goudbrasems en bied de rest van de gremolata apart aan.