Recept zoekresultatenGoudbrasem in zoutkorst en gegrilde groenten
Delhaize logo
  • Goudbrasem in zoutkorst en gegrilde groenten
    A

Goudbrasem in zoutkorst en gegrilde groenten

door Jeroen De Pauw
Goudbrasem in zoutkorst en gegrilde groentenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 zeebrasems
  • 4 eiwitten
  • 3 wortelen
  • 2 rapen
  • 2 kleine pastinaak
  • 1 vacuümverpakte gekookte maiskolf
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 1 kg grof zeezout
  • peper
  • zout
  • 2 zeebrasems
  • 4 eiwitten
  • 3 wortelen
  • 2 rapen
  • 2 kleine pastinaak
  • 1 vacuümverpakte gekookte maiskolf
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes tijm
  • 4 el olijfolie
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 1 kg grof zeezout
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 45 min. kooktijd (+ 10 min. rusttijd)
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten lichtjes op en meng ze met het grof zout, peper en de helft van de Provençaalse kruiden. Spoel de goudbrasems en dep ze droog. Schuif citroenschijfjes in de insnijding en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de zoutbereiding over de vis en druk aan om hem volledig en hermetisch te bedekken. Bak 45 min. in de oven.
2
Schil intussen de rapen, de pastinaken en de wortelen en snijd ze in schuine stukken. Snijd de mais in schijfjes. Doe alle groenten in een ovenschaal, meng ze met de olijfolie, peper, zout en de rest van de Provençaalse kruiden. Schuif ook in de oven, boven de vis, en bak 45 min.
3
Laat de goudbrasems 10 min. rusten, breek de zoutkorst en fileer de vis. Werk af met tijm en serveer met de groenten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eiwitten lichtjes op en meng ze met het grof zout, peper en de helft van de Provençaalse kruiden. Spoel de goudbrasems en dep ze droog. Schuif citroenschijfjes in de insnijding en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de zoutbereiding over de vis en druk aan om hem volledig en hermetisch te bedekken. Bak 45 min. in de oven.
2
Schil intussen de rapen, de pastinaken en de wortelen en snijd ze in schuine stukken. Snijd de mais in schijfjes. Doe alle groenten in een ovenschaal, meng ze met de olijfolie, peper, zout en de rest van de Provençaalse kruiden. Schuif ook in de oven, boven de vis, en bak 45 min.
3
Laat de goudbrasems 10 min. rusten, breek de zoutkorst en fileer de vis. Werk af met tijm en serveer met de groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 109 kcal - Vetten: 5,4 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 2,0 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 109 kcal - Vetten: 5,4 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 2,0 g - Eiwitten: 9,3 g
Frans
Gluten vrij
Romantisch diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Delhaize Goudbrasem
+/- 415 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Rapen | Bot | Verpakt
Delhaize Rapen | Bot | Verpakt
1 st
2
29
Pastinaak | Geschoond
Delhaize Pastinaak | Geschoond
300 gr
2
19
Maïs | Sweet
Delhaize Maïs | Sweet
285 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Citroenen
Delhaize Citroenen
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Zeezout | Grof | Grijs
    Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
    1 kg
    1
    99

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      +/-€13,88