Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancetta
Delhaize logo
  • Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancetta
    B

Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancetta

Gnocchi van zoete aardappel met tomatensaus en pancettaB
Gemiddeld
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g pancetta
  • 250 g kerstomaten
  • 325 g tomatencoulis
  • 400 g zoete aardappelen
  • 150 g maïzena
  • 300 g bloem
  • 1 snufje suiker
  • 1 el olijfolie
  • 75 g parmigiano
  • 8 blaadjes verse salie
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout
  • 200 g pancetta
  • 250 g kerstomaten
  • 325 g tomatencoulis
  • 400 g zoete aardappelen
  • 150 g maïzena
  • 300 g bloem
  • 1 snufje suiker
  • 1 el olijfolie
  • 75 g parmigiano
  • 8 blaadjes verse salie
  • 1 eierdooier
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min + 30 min baktijd + 30 min kooktijd
1
Konfijt de kerstomaatjes: verwarm de oven voor op 200°C. Leg ze in een ovenschaal en prik in elk kerstomaatje een gaatje met een mes. Doe er de suiker, een snufje zout en de olijfolie over en gaar 30 min in de oven.
2
Stoom de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 30 min gaar.
3
Laat ze een beetje afkoelen, schil ze, pureer ze en meng met de eierdooier en de maizena. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en kneed tot je een stevig deeg hebt.
4
Maak nu de gnocchi: bestuif je werkblad met bloem en rol worstjes van het deeg. Verdeel in kleine stukjes en kerf er streepjes in met een vork.
5
Kook de gnocchi in gezouten water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
6
Bak de pancetta lichtbruin in een pan zonder vetstof. Voeg de salieblaadjes en de tomatencoulis toe en laat even sudderen. Meng er daarna ook de gekonfijte kerstomaten bij.
7
Verdeel de gnocchi over de borden en werk af met de saus en de geraspte parmigiano.
1
Konfijt de kerstomaatjes: verwarm de oven voor op 200°C. Leg ze in een ovenschaal en prik in elk kerstomaatje een gaatje met een mes. Doe er de suiker, een snufje zout en de olijfolie over en gaar 30 min in de oven.
2
Stoom de ongeschilde zoete aardappelen gedurende 30 min gaar.
3
Laat ze een beetje afkoelen, schil ze, pureer ze en meng met de eierdooier en de maizena. Kruid met peper en zout. Voeg de bloem toe en kneed tot je een stevig deeg hebt.
4
Maak nu de gnocchi: bestuif je werkblad met bloem en rol worstjes van het deeg. Verdeel in kleine stukjes en kerf er streepjes in met een vork.
5
Kook de gnocchi in gezouten water. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.
6
Bak de pancetta lichtbruin in een pan zonder vetstof. Voeg de salieblaadjes en de tomatencoulis toe en laat even sudderen. Meng er daarna ook de gekonfijte kerstomaten bij.
7
Verdeel de gnocchi over de borden en werk af met de saus en de geraspte parmigiano.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 809; energie (kCal): 192; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 25,9; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 806,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 809; energie (kCal): 192; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 25,9; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 806,78
Italiaans
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
2 × 120 gr
4
99
Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
250 gr
3 voor €5
1
99
Tomato frito
Heinz Tomato frito
350 gr
-34% voor 6
0
83
Zoete | Aardappelen
Delhaize Zoete | Aardappelen
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
3
15
Zetmeel | Aardappelen
Soubry Zetmeel | Aardappelen
200 gr
1
65
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
4 × 11 gr
-10% voor 3
2
95
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€35,23