Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGevulde venkel
Delhaize logo
  • Gevulde venkel

Gevulde venkel

Gevulde venkel
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 sneden brood
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • peper
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan)
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 tomaten
  • 2 bulbes venkelknollen
  • 2 sneden brood
  • 2 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • peper
  • 4 el pijnboompitten
  • 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan)
  • 1 bosje platte peterselie
  • 2 tomaten
  • 2 bulbes venkelknollen

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
3
Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
4
Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
5
Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
6
Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
7
Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
8
Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
9
Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel.
10
Bak de venkel 20 minuten in de oven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
3
Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
4
Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
5
Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
6
Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
7
Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
8
Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
9
Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel.
10
Bak de venkel 20 minuten in de oven.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Moederdag,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Broodjes | Glutenvrij
Schär Broodjes | Glutenvrij
2 × 350 gr
2de tegen -50%
  • frozen.external.af58c8a6.svg
5
49
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2
99
Pijnboompitten
Delhaize Pijnboompitten
150 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
65
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Kruiden | Peterselie
Santa Maria Kruiden | Peterselie
8 gr
-10% voor 3
2
95
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Venkel
Delhaize Venkel
2 × 500 gr
1
79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
€33,02