Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGevulde butternut
Delhaize logo
  • Gevulde butternut
    C

Gevulde butternut

Gevulde butternutC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 300 g Bio varkensgehakt
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ei
  • 1 biobutternut
  • 1 grote ui
  • 10 blaadjes salie
  • 60 g verse crottin van biogeitenkaas Le Larry
  • 25 g parmezaan
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • 300 g Bio varkensgehakt
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ei
  • 1 biobutternut
  • 1 grote ui
  • 10 blaadjes salie
  • 60 g verse crottin van biogeitenkaas Le Larry
  • 25 g parmezaan
  • 1 dl room
  • 2 el olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 40 min. + 30 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.
2
Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.
3
Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.
4
Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.
2
Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.
3
Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.
4
Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 1,2 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 163 kcal - Vetten: 1,2 g - Koolhydraten: 2,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 8,3 g
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Gehakt | Varken | Kalf | Zonder kruiden
Delhaize Gehakt | Varken | Kalf | Zonder kruiden
300 gr
3
39
Spekreepjes | Gezouten
Delhaize Spekreepjes | Gezouten
2 x 100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
29
ButternutBlokjes| Bio
Delhaize ButternutBlokjes| Bio
5 × 450 gr
Bio
  • frozen.external.af58c8a6.svg
2
25
Kruiden | Salie
Santa Maria Kruiden | Salie
5 × 11 gr
2
95
Taste of Inspirations Geitenkaas | Rocamadour | AOC
2 x 35 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
Delhaize Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
39
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25

Reeds in je keuken

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
45 gr
Bio
    2
    89
    Totaal:
    €42,47