1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.
2
Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.
3
Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.
4
Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de butternut overlangs in 2 en verwijder de pitjes. Schik de 2 helften in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, en bak ze 30 min. in de oven.
2
Bak intussen de spekblokjes in een braadpan met 1 el olijfolie en haal ze met een schuimspaan uit de pan. Fruit de gehakte ui en de hele salieblaadjes gedurende 5 min. op een zacht vuurtje in dezelfde braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 el olijfolie toe en fruit het gehakt kort goudbruin, zonder het volledig te bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de spekblokjes, de uien en de salie toe. Breng op smaak.
3
Meng het ei met de room en de geraspte parmigiano.
4
Haal het vruchtvlees uit de halve butternuts tot er +- 1,5 cm overblijft. Vul ze met het vleesmengsel, verdeel er kleine stukken geitenkaas bovenop en besprenkel voorzichtig met de parmigianoroom. Bak 30 min. in de oven.
5
Dien warm op, werk eventueel af met salie en geef er een slaatje bij.