⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGemarmerde brownies met ricotta
Delhaize logo
  • Gemarmerde brownies met ricotta
    E

Gemarmerde brownies met ricotta

Gemarmerde brownies met ricottaE
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 200 g Dessert Callets
  • 120 g boter
  • 25 g griessuiker voor room
  • 120 g griessuiker
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 80 g walnoten
  • 200 g ricotta
  • zout
  • 200 g Dessert Callets
  • 120 g boter
  • 25 g griessuiker voor room
  • 120 g griessuiker
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 80 g walnoten
  • 200 g ricotta
  • zout

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zacht. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat langzaam smelten, meng even. Neem van het vuur van zodra het mengsel glad is.
3
Voeg 120 g suiker toe, de bloem, de grofgehakte noten en het zout, meng met de klopper. Voeg, één voor één, de 3 eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
4
Prak de ricotta met 25 g suiker en 1 ei tot een gladde room.
5
Bekleed een grote, rechthoekige bakvorm (22 x 32 cm) met bakpapier, maar laat het papier voorbij de randen van de vorm komen. Giet het chocoladebeslag in de vorm. Schep er dan hoopjes ricottaroom op met een lepel, laat wat ruimte tussen de hoopjes. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
6
Laat 25 min. in de oven bakken.
7
Laat de brownie in de vorm afkoelen, haal uit de vorm, leg op een grote snijplank en snij in vierkante stukken. Serveer in papieren cakevormpjes.
1
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
2
Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zacht. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat langzaam smelten, meng even. Neem van het vuur van zodra het mengsel glad is.
3
Voeg 120 g suiker toe, de bloem, de grofgehakte noten en het zout, meng met de klopper. Voeg, één voor één, de 3 eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
4
Prak de ricotta met 25 g suiker en 1 ei tot een gladde room.
5
Bekleed een grote, rechthoekige bakvorm (22 x 32 cm) met bakpapier, maar laat het papier voorbij de randen van de vorm komen. Giet het chocoladebeslag in de vorm. Schep er dan hoopjes ricottaroom op met een lepel, laat wat ruimte tussen de hoopjes. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
6
Laat 25 min. in de oven bakken.
7
Laat de brownie in de vorm afkoelen, haal uit de vorm, leg op een grote snijplank en snij in vierkante stukken. Serveer in papieren cakevormpjes.
Nutritionele informatie
E
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1577; energie (kCal): 379; vetten (g): 24,8; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 31,2; suikers (g): 24,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 162,82
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1577; energie (kCal): 379; vetten (g): 24,8; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 31,2; suikers (g): 24,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 162,82
Amerikaans
Vegetarisch
Brunch
Brunch
Dessert

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
Côte d'Or Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
2 × 180 gr
Bio
    6
    75
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    29
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Walnoten | Grenoble 1 Kg
    Delhaize Walnoten | Grenoble 1 Kg
    1 kg
    7
    99
    Ricotta | 2 x 100g
    Galbani Ricotta | 2 x 100g
    200 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Totaal:
    €31,72