1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal, prik er wat gaatjes in en voeg de gehalveerde trostomaten toe. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout, suiker en tijm. Schuif de tomaten 20 min. in de oven.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, de dragon en de dille. Hak ze, samen met de bieslook en de kervel, in de hakmolen of met een mes fijn. Roer er de kappertjes onder. Houd de helft van dit mengsel apart en doe de rest in een kom. Voeg de olijfolie, slierten citroenzeste en het sap van de citroen toe.
3
Bedek 1 vierkant stuk aluminiumpapier per persoon telkens met een even groot stuk bakpapier. Snijd de zalm in porties en leg ze in het midden van de vierkantjes. Overgiet de vis met de kruidenmarinade, kruid met peper en zout. Verdeel er de grijze garnalen, de hele ingekorte lente-uitjes, de geroosterde tomaten en hun braadvocht over. Sluit de papilloten en bak ze 8 min. op de barbecue (of in de oven op 240°C).
4
Meng de rest van de gehakte kruiden met de yoghurt, de mayonaise, peper en zout. Serveer de saus bij de zalm. Geef er ook gepofte aardappelen bij en een slaatje van slaharten, radijzen en kervel.
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal, prik er wat gaatjes in en voeg de gehalveerde trostomaten toe. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout, suiker en tijm. Schuif de tomaten 20 min. in de oven.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, de dragon en de dille. Hak ze, samen met de bieslook en de kervel, in de hakmolen of met een mes fijn. Roer er de kappertjes onder. Houd de helft van dit mengsel apart en doe de rest in een kom. Voeg de olijfolie, slierten citroenzeste en het sap van de citroen toe.
3
Bedek 1 vierkant stuk aluminiumpapier per persoon telkens met een even groot stuk bakpapier. Snijd de zalm in porties en leg ze in het midden van de vierkantjes. Overgiet de vis met de kruidenmarinade, kruid met peper en zout. Verdeel er de grijze garnalen, de hele ingekorte lente-uitjes, de geroosterde tomaten en hun braadvocht over. Sluit de papilloten en bak ze 8 min. op de barbecue (of in de oven op 240°C).
4
Meng de rest van de gehakte kruiden met de yoghurt, de mayonaise, peper en zout. Serveer de saus bij de zalm. Geef er ook gepofte aardappelen bij en een slaatje van slaharten, radijzen en kervel.