Recept zoekresultatenGelakte zalm met mosterd en linzensalade met sojadressing
Delhaize logo
  • Gelakte zalm met mosterd en linzensalade met sojadressing
    B

Gelakte zalm met mosterd en linzensalade met sojadressing

door Gema Gomez
Gelakte zalm met mosterd en linzensalade met sojadressingB
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 700 g zalmfilets zonder vel
  • 2 tomaten
  • 1 bakje (230 g) snackkomkommers
  • 1/2 rode ui
  • 2 blikken (van 400 g) linzen
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes verse dille
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 4 el honing
  • 2 el mayonaise met mosterd
  • 4 el mosterd ‘L’Originale’ Maille
  • 4 el sojasaus
  • peper
  • zout
  • 700 g zalmfilets zonder vel
  • 2 tomaten
  • 1 bakje (230 g) snackkomkommers
  • 1/2 rode ui
  • 2 blikken (van 400 g) linzen
  • 1 citroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 2 takjes verse dille
  • 125 g volle natuuryoghurt
  • 4 el honing
  • 2 el mayonaise met mosterd
  • 4 el mosterd ‘L’Originale’ Maille
  • 4 el sojasaus
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zalm in 4 porties, bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel er de vis over. Meng de mosterd ‘L’Originale’ Maille met de honing en 2 el sojasaus. Smeer de zalm royaal in met dit glazuur en bak hem (naargelang de dikte van de filets) 10 à 12 min. in het bovenste deel van de oven.
2
Laat de linzen intussen uitlekken, spoel ze en doe ze in een slakom. Voeg de ontpitte tomaten in blokjes toe, de minikomkommers in staafjes, de gesnipperde halve rode ui en de grofgehakte peterselieblaadjes.
3
Meng de yoghurt met de mayonaise, 2 el sojasaus en peper.
4
Dresseer de linzensalade in de borden en besprenkel ze met een beetje sojadressing. Leg er de zalmfilets bovenop en bestrooi ze met een beetje fijngesneden dille. Voeg een citroenpartje toe en serveer met brood. Zet de rest van de dressing apart op tafel.
5
Tip: Vervang de bladpeterselie door munt en/of dille.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zalm in 4 porties, bekleed een ovenschaal met bakpapier en verdeel er de vis over. Meng de mosterd ‘L’Originale’ Maille met de honing en 2 el sojasaus. Smeer de zalm royaal in met dit glazuur en bak hem (naargelang de dikte van de filets) 10 à 12 min. in het bovenste deel van de oven.
2
Laat de linzen intussen uitlekken, spoel ze en doe ze in een slakom. Voeg de ontpitte tomaten in blokjes toe, de minikomkommers in staafjes, de gesnipperde halve rode ui en de grofgehakte peterselieblaadjes.
3
Meng de yoghurt met de mayonaise, 2 el sojasaus en peper.
4
Dresseer de linzensalade in de borden en besprenkel ze met een beetje sojadressing. Leg er de zalmfilets bovenop en bestrooi ze met een beetje fijngesneden dille. Voeg een citroenpartje toe en serveer met brood. Zet de rest van de dressing apart op tafel.
5
Tip: Vervang de bladpeterselie door munt en/of dille.
Nutritionele informatie
B
Per 100g: Energie: 106 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 6,5 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 9,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 106 kcal - Vetten: 4,4 g - Koolhydraten: 6,5 g - Vezels: 1,5 g - Eiwitten: 9,3 g
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gerookt zalmhaasje | Schotland
Farne Gerookt zalmhaasje | Schotland
5 × 150 gr
-20%
7
19
€8,99
Delhaize Tomaten | San Marzano
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
89
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bruine linzen | Bio
Kazidomi Bruine linzen | Bio
240 gr
Bio
    1
    49
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Dille
    Santa Maria Kruiden | Dille
    12 gr
    2
    95
    Yoghurt | Natuur | Bifidus | Probiotica
    Activia Yoghurt | Natuur | Bifidus | Probiotica
    4 x 125 gr
    2= gratis collect
    2
    25
    Honing | Acacia
    Meli Honing | Acacia
    375 gr
    1+1 Online Only
    7
    35
    Mayonaise | Eieren
    Delhaize Mayonaise | Eieren
    465 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    15
    Mosterd | Originale
    Maille Mosterd | Originale
    360 gr
    3
    99
    Sauce | Soja | Zoet
    Kikkoman Sauce | Soja | Zoet
    15 cl
    5
    05

    Reeds in je keuken

    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Zout | Tafel | Naturel
      Jozo Zout | Tafel | Naturel
      1 kg
      1
      09
      Totaal:
      €72,85