Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGekaramelliseerde taart met sinaasappel
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde taart met sinaasappel
    D

Gekaramelliseerde taart met sinaasappel

Gekaramelliseerde taart met sinaasappelD
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 eigeel
  • 200 g bloem
  • 80 g rietsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • 2 eigelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 6 sinaasappels, sap en zeste
  • 2 dl room
  • 75 g rietsuiker (voor de sinaasappelcrème)
  • 10 g rietsuiker om te karamelliseren (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 el maïszetmeel
  • 50 g gezouten boter
  • 1 eigeel
  • 200 g bloem
  • 80 g rietsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 125 g boter
  • 4 eieren
  • 2 eigelen (voor de sinaasappelcrème)
  • 6 sinaasappels, sap en zeste
  • 2 dl room
  • 75 g rietsuiker (voor de sinaasappelcrème)
  • 10 g rietsuiker om te karamelliseren (voor de sinaasappelcrème)
  • 2 el maïszetmeel
  • 50 g gezouten boter

Begin met koken

: 35 min. + 3 u rusttijd + 20 min. baktijd
1
Maak het deeg: meng de bloem, het amandelpoeder, de boterblokjes en de suiker samen tot je een textuur hebt die op zand lijkt. Voeg het eigeel toe en maak er een homogene deegbal van. Verpak die in vershoudfolie en laat 2 u rusten in de koelkast.
2
Maak de sinaasappelcrème: kook het sap en de zeste van de sinaasappelen. Klop alle eieren op met het maiszetmeel en de suiker. Voeg het warme sinaasappelsap al kloppend toe en vervolgens ook de room.
3
Zet het mengsel op het vuur en breng 10 sec aan de kook. Blijf kloppen tot je de consistentie van een crème anglaise verkrijgt. Voeg de blokjes boter een voor een toe terwijl je zachtjes roert. Doe dit tot je een glad en blinkend mengsel bekomt. Zet 1 u in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit over een taartvorm met een diameter van 28 cm (voor 8 porties). Bak ± 15 min. mooi goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen.
5
Vul de bodem met de sinaasappelcrème en zet 5 min in de diepvriezer. Haal de taart eruit en strooi een fijn laagje rietsuiker op het oppervlak van de taart. Karamelliseer met een gasbrander.
1
Maak het deeg: meng de bloem, het amandelpoeder, de boterblokjes en de suiker samen tot je een textuur hebt die op zand lijkt. Voeg het eigeel toe en maak er een homogene deegbal van. Verpak die in vershoudfolie en laat 2 u rusten in de koelkast.
2
Maak de sinaasappelcrème: kook het sap en de zeste van de sinaasappelen. Klop alle eieren op met het maiszetmeel en de suiker. Voeg het warme sinaasappelsap al kloppend toe en vervolgens ook de room.
3
Zet het mengsel op het vuur en breng 10 sec aan de kook. Blijf kloppen tot je de consistentie van een crème anglaise verkrijgt. Voeg de blokjes boter een voor een toe terwijl je zachtjes roert. Doe dit tot je een glad en blinkend mengsel bekomt. Zet 1 u in de koelkast.
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit over een taartvorm met een diameter van 28 cm (voor 8 porties). Bak ± 15 min. mooi goudbruin. Laat de bodem volledig afkoelen.
5
Vul de bodem met de sinaasappelcrème en zet 5 min in de diepvriezer. Haal de taart eruit en strooi een fijn laagje rietsuiker op het oppervlak van de taart. Karamelliseer met een gasbrander.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 288; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 13,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1199; energie (kCal): 288; vetten (g): 18,6; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 24,6; suikers (g): 13,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 546,62
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Eetsinaasappels
2 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Suiker | Bruin | Kandijsmaak
Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
500 gr
1
59
Amandelen | Poeder
Vahiné Amandelen | Poeder
125 gr
4
99
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39

Reeds in je keuken

Tarwebloem
Delhaize Tarwebloem
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Boter | Gezouten
Paysan Breton Boter | Gezouten
125 gr
2
39
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Maiszetmeel
Delhaize Maiszetmeel
400 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Totaal:
€8,97