Productterugroeping:« Bio Comté AOP 250g van het merk Delhaize »Lees meer >

Tot en met 09 oktober, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLWF!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGegrilde zeebaarsfilet met bulgur, komkommer en kokos 
Delhaize logo
  • Gegrilde zeebaarsfilet met bulgur, komkommer en kokos 

Gegrilde zeebaarsfilet met bulgur, komkommer en kokos 

Gegrilde zeebaarsfilet met bulgur, komkommer en kokos 
Makkelijk
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 230 g bulgur
  • 2 el rozijnen
  • 1 komkommer
  • 3 wortelen
  • 2 jonge uitjes
  • 650 g zeebaarsfilets
  • Santa Maria Wasabi-Sesam kruidenmix
  • 75 g kokosschilfers
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 230 g bulgur
  • 2 el rozijnen
  • 1 komkommer
  • 3 wortelen
  • 2 jonge uitjes
  • 650 g zeebaarsfilets
  • Santa Maria Wasabi-Sesam kruidenmix
  • 75 g kokosschilfers
  • 4 el olijfolie
  • Peper
  • Zout

Begin met koken

1
Doe 230 g bulgur, 2 el sultanarozijnen en een snufje zout in een grote kom. Giet er kokend water over tot alles onder staat en laat minstens 10 min. Wellen. 
2
Verwijder de zaadjes uit 1 komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Rasp 3 wortelen, snijd 2 lente-uitjes fijn en hak 1 bosje koriander fijn.  
3
Snijd 600 g zeebaarsfilets doormidden, bestrijk de helften met olijfolie en breng op smaak met Santa Maria Wasabi-Sesam kruidenmix. Leg ze in een warme pan met antiaanbaklaag, met het vel naar beneden en grill ze 2 min. op een matig vuur. Draai ze om en bak ze verder op een laag vuurtje.  
4
Giet 4 el olijfolie over de bulgur en roer met een vork om de bulgur los te maken. Voeg de komkommer, de wortelen, de lente-uitjes, de koriander, 75 g kokosschilfers en het sap van 2 of 3 limoenen toe. Meng goed en kruid naar wens. Serveer met de gegrilde zeebaars. 
1
Doe 230 g bulgur, 2 el sultanarozijnen en een snufje zout in een grote kom. Giet er kokend water over tot alles onder staat en laat minstens 10 min. Wellen. 
2
Verwijder de zaadjes uit 1 komkommer en snijd hem in kleine blokjes. Rasp 3 wortelen, snijd 2 lente-uitjes fijn en hak 1 bosje koriander fijn.  
3
Snijd 600 g zeebaarsfilets doormidden, bestrijk de helften met olijfolie en breng op smaak met Santa Maria Wasabi-Sesam kruidenmix. Leg ze in een warme pan met antiaanbaklaag, met het vel naar beneden en grill ze 2 min. op een matig vuur. Draai ze om en bak ze verder op een laag vuurtje.  
4
Giet 4 el olijfolie over de bulgur en roer met een vork om de bulgur los te maken. Voeg de komkommer, de wortelen, de lente-uitjes, de koriander, 75 g kokosschilfers en het sap van 2 of 3 limoenen toe. Meng goed en kruid naar wens. Serveer met de gegrilde zeebaars. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Rozijnen | Sultana
250 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
Bosto Bulgur | Harde tarwe | Kookbuiltjes
4 x 75 gr
2
99
Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Zeebaarsfilet
Delhaize Zeebaarsfilet
4 × +/- 216 gr
+/-€
6
48
Kokosnoot | Geraspt
Vahiné Kokosnoot | Geraspt
115 gr
2
95

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
5
25
Kruiden | Peper | 5 Bessen
Delhaize Kruiden | Peper | 5 Bessen
40 gr
1
99
Zout | Tafel | Naturel
Jozo Zout | Tafel | Naturel
1 kg
1
09
Totaal:
+/-€35,93