1
Haal de inktvisarmen uit de koelkast. Doe de hele, ongeschilde aardappelen in een kookpot koud water. Breng aan de kook en reken ± 30 min. kooktijd. Laat de aardappelen lauw worden en schil ze.
2
Pel alle teentjes knoflook en plet ze met een stamper. Voeg de aardappelen, de azijn en het sap van ½ citroen toe. Plet met de stamper en giet er intussen beetje bij beetje bijna alle olijfolie bij, net als voor een mayonaise. Mix eventueel kort met de staafmixer, maar niet te lang, anders wordt de bereiding elastisch.
3
Verwarm een grill. Smeer de inktvisarmen in met olie en bak ze 1 min. per kant op de hete grill. Dien meteen op, met de skordalia en citroenschijfjes. Werk af met een beetje verse oregano als je er in huis hebt. Serveer met een slaatje van komkommers, tomaten en zoete uien.
1
Haal de inktvisarmen uit de koelkast. Doe de hele, ongeschilde aardappelen in een kookpot koud water. Breng aan de kook en reken ± 30 min. kooktijd. Laat de aardappelen lauw worden en schil ze.
2
Pel alle teentjes knoflook en plet ze met een stamper. Voeg de aardappelen, de azijn en het sap van ½ citroen toe. Plet met de stamper en giet er intussen beetje bij beetje bijna alle olijfolie bij, net als voor een mayonaise. Mix eventueel kort met de staafmixer, maar niet te lang, anders wordt de bereiding elastisch.
3
Verwarm een grill. Smeer de inktvisarmen in met olie en bak ze 1 min. per kant op de hete grill. Dien meteen op, met de skordalia en citroenschijfjes. Werk af met een beetje verse oregano als je er in huis hebt. Serveer met een slaatje van komkommers, tomaten en zoete uien.