1
Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Snipper de lente-uitjes.
2
Snijd de inktvistentakels in de dikte in 2. Doe hetzelfde met de calamares en snijd het vlees (aan de buitenkant) kruisgewijs in. Breng alles op smaak met peper, zout, 2 el olijfolie, een beetje rode peper, een beetje lente-ui, 2 teentjes knoflook in fijne reepjes en geraspte citroenzeste, naar eigen smaak. Laat op kamertemperatuur rusten.
3
Mix de kruiden en 2 gehakte teentjes knoflook in de beker van de mixer fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Leg de inktvistentakels en de calamaresstukken op de hete grill en schroei ze heel kort aan de 2 kanten dicht. Bak ze vooral niet te lang, anders worden ze rubberachtig!
5
Dresseer op de borden, voeg de rest van de rode peper en de lente-uitjes toe, samen met een citroenpartje. Besprenkel met een scheutje kruidenolie en laat het smaken.
6
Tip: Vries een eventueel restje kruidenolie gewoon in voor een volgende keer. Maak ze gerust met andere kruiden naar keuze (rucola, bieslook, dragon …): reken in totaal 40 à 50 g.
1
Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Snipper de lente-uitjes.
2
Snijd de inktvistentakels in de dikte in 2. Doe hetzelfde met de calamares en snijd het vlees (aan de buitenkant) kruisgewijs in. Breng alles op smaak met peper, zout, 2 el olijfolie, een beetje rode peper, een beetje lente-ui, 2 teentjes knoflook in fijne reepjes en geraspte citroenzeste, naar eigen smaak. Laat op kamertemperatuur rusten.
3
Mix de kruiden en 2 gehakte teentjes knoflook in de beker van de mixer fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Leg de inktvistentakels en de calamaresstukken op de hete grill en schroei ze heel kort aan de 2 kanten dicht. Bak ze vooral niet te lang, anders worden ze rubberachtig!
5
Dresseer op de borden, voeg de rest van de rode peper en de lente-uitjes toe, samen met een citroenpartje. Besprenkel met een scheutje kruidenolie en laat het smaken.
6
Tip: Vries een eventueel restje kruidenolie gewoon in voor een volgende keer. Maak ze gerust met andere kruiden naar keuze (rucola, bieslook, dragon …): reken in totaal 40 à 50 g.