⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegrilde calamares en inktvis met kruidenolie
Delhaize logo
  • Gegrilde calamares en inktvis met kruidenolie
    C

Gegrilde calamares en inktvis met kruidenolie

door Jeroen De Pauw
Gegrilde calamares en inktvis met kruidenolieC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 400 g inktvistubes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 citroenen bio
  • 3 dl slaolie
  • 4 el (olijf)olie
  • 400 g inktvistentakels
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote rode peper
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • peper
  • zout
  • 400 g inktvistubes
  • 2 lente-uitjes
  • 2 citroenen bio
  • 3 dl slaolie
  • 4 el (olijf)olie
  • 400 g inktvistentakels
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 grote rode peper
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel basilicum
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. (+ 2 min. kooktijd)
1
Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Snipper de lente-uitjes.
2
Snijd de inktvistentakels in de dikte in 2. Doe hetzelfde met de calamares en snijd het vlees (aan de buitenkant) kruisgewijs in. Breng alles op smaak met peper, zout, 2 el olijfolie, een beetje rode peper, een beetje lente-ui, 2 teentjes knoflook in fijne reepjes en geraspte citroenzeste, naar eigen smaak. Laat op kamertemperatuur rusten.
3
Mix de kruiden en 2 gehakte teentjes knoflook in de beker van de mixer fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Leg de inktvistentakels en de calamaresstukken op de hete grill en schroei ze heel kort aan de 2 kanten dicht. Bak ze vooral niet te lang, anders worden ze rubberachtig!
5
Dresseer op de borden, voeg de rest van de rode peper en de lente-uitjes toe, samen met een citroenpartje. Besprenkel met een scheutje kruidenolie en laat het smaken.
6
Tip: Vries een eventueel restje kruidenolie gewoon in voor een volgende keer. Maak ze gerust met andere kruiden naar keuze (rucola, bieslook, dragon …): reken in totaal 40 à 50 g.
1
Ontpit de rode peper en hak hem fijn. Snipper de lente-uitjes.
2
Snijd de inktvistentakels in de dikte in 2. Doe hetzelfde met de calamares en snijd het vlees (aan de buitenkant) kruisgewijs in. Breng alles op smaak met peper, zout, 2 el olijfolie, een beetje rode peper, een beetje lente-ui, 2 teentjes knoflook in fijne reepjes en geraspte citroenzeste, naar eigen smaak. Laat op kamertemperatuur rusten.
3
Mix de kruiden en 2 gehakte teentjes knoflook in de beker van de mixer fijn met de slaolie, peper en zout.
4
Verwarm een grill. Leg de inktvistentakels en de calamaresstukken op de hete grill en schroei ze heel kort aan de 2 kanten dicht. Bak ze vooral niet te lang, anders worden ze rubberachtig!
5
Dresseer op de borden, voeg de rest van de rode peper en de lente-uitjes toe, samen met een citroenpartje. Besprenkel met een scheutje kruidenolie en laat het smaken.
6
Tip: Vries een eventueel restje kruidenolie gewoon in voor een volgende keer. Maak ze gerust met andere kruiden naar keuze (rucola, bieslook, dragon …): reken in totaal 40 à 50 g.
Nutritionele informatie
C
Per 100g: Energie: 257 kcal - Vetten: 22,9 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 10,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 257 kcal - Vetten: 22,9 g - Koolhydraten: 2,4 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 10,3 g
Gluten vrij
Voorgerecht