1
Kook de rigatoni slechts 10 min. in kokend gezouten water en spoel ze grondig onder koud water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3
Warm de spinazie op volgens de instructies op de verpakking.
4
Smelt de boter in een steelpan. Bestuif met bloem, klop met een garde tot het mengsel lichtjes kleurt en giet er, al kloppend en beetje bij beetje, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Voeg nootmuskaat naar eigen smaak toe, ⅓ van de geraspte emmental, peper en zout. Overgiet de rigatoni met ⅔ van deze saus en meng.
5
Verdeel de spinazie over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek ze met de helft van de pasta en dan met de champignons. Voeg de rest van de pasta toe en overgiet alles met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
1
Kook de rigatoni slechts 10 min. in kokend gezouten water en spoel ze grondig onder koud water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3
Warm de spinazie op volgens de instructies op de verpakking.
4
Smelt de boter in een steelpan. Bestuif met bloem, klop met een garde tot het mengsel lichtjes kleurt en giet er, al kloppend en beetje bij beetje, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Voeg nootmuskaat naar eigen smaak toe, ⅓ van de geraspte emmental, peper en zout. Overgiet de rigatoni met ⅔ van deze saus en meng.
5
Verdeel de spinazie over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek ze met de helft van de pasta en dan met de champignons. Voeg de rest van de pasta toe en overgiet alles met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.