⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGegratineerde pasta met spinazie en champignons
Delhaize logo
  • Gegratineerde pasta met spinazie en champignons
    B

Gegratineerde pasta met spinazie en champignons

door Gema Gomez
Gegratineerde pasta met spinazie en champignonsB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g witte champignons
  • 450 g bevroren spinazie met room
  • 400 g rigatonipasta
  • 150 g geraspte emmental
  • 5 dl volle melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 500 g witte champignons
  • 450 g bevroren spinazie met room
  • 400 g rigatonipasta
  • 150 g geraspte emmental
  • 5 dl volle melk
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
1
Kook de rigatoni slechts 10 min. in kokend gezouten water en spoel ze grondig onder koud water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3
Warm de spinazie op volgens de instructies op de verpakking.
4
Smelt de boter in een steelpan. Bestuif met bloem, klop met een garde tot het mengsel lichtjes kleurt en giet er, al kloppend en beetje bij beetje, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Voeg nootmuskaat naar eigen smaak toe, ⅓ van de geraspte emmental, peper en zout. Overgiet de rigatoni met ⅔ van deze saus en meng.
5
Verdeel de spinazie over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek ze met de helft van de pasta en dan met de champignons. Voeg de rest van de pasta toe en overgiet alles met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
6
Dien warm op.
1
Kook de rigatoni slechts 10 min. in kokend gezouten water en spoel ze grondig onder koud water. Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Snipper de champignons en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een grote braadpan met de rest van de olijfolie. Haal ze van het vuur zodra het water volledig verdampt is en de champignons mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
3
Warm de spinazie op volgens de instructies op de verpakking.
4
Smelt de boter in een steelpan. Bestuif met bloem, klop met een garde tot het mengsel lichtjes kleurt en giet er, al kloppend en beetje bij beetje, de melk bij. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Voeg nootmuskaat naar eigen smaak toe, ⅓ van de geraspte emmental, peper en zout. Overgiet de rigatoni met ⅔ van deze saus en meng.
5
Verdeel de spinazie over de bodem van een grote ovenschaal. Bedek ze met de helft van de pasta en dan met de champignons. Voeg de rest van de pasta toe en overgiet alles met de rest van de saus. Bestrooi met de geraspte emmental en bak 20 min. in de oven goudbruin.
6
Dien warm op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 149 kcal - Vetten: 5,5 g - Koolhydraten: 17,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 149 kcal - Vetten: 5,5 g - Koolhydraten: 17,9 g - Vezels: 0,9 g - Eiwitten: 6,6 g
Vegetarisch
Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
2 × 250 gr
1
49
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
450 gr
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
  • frozen.external.af58c8a6.svg
1
29
Pasta | Rigatoni
Delhaize Pasta | Rigatoni
500 gr
1
09
Emmental | Geraspt
Delhaize Emmental | Geraspt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
75
Melk | Volle
Delhaize Melk | Volle
6 x 50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
49
Karneboter
Delhaize Karneboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
3
19
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
4
99

Reeds in je keuken

Bloem | Vloeiend
Delhaize Bloem | Vloeiend
1 kg
0
99
Peper | Groen | Gepekeld
Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
60 gr
1
69
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€19,78