Recept zoekresultatenGefrituurde lenterolletjes
Delhaize logo

Gefrituurde lenterolletjes

Gefrituurde lenterolletjes
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
24 porties
  • 50 g rijstvermicelli
  • 150 g varken-kalf gehakt
  • 1 el Chinese wokolie
  • 1 wortel
  • 2,5 el sojasaus
  • 50 g roze garnalen
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1 kl blonde kandijsuiker
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie
  • sla om er bij te serveren
  • zoetzure saus
  • 50 g rijstvermicelli
  • 150 g varken-kalf gehakt
  • 1 el Chinese wokolie
  • 1 wortel
  • 2,5 el sojasaus
  • 50 g roze garnalen
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1 kl blonde kandijsuiker
  • 4 vellen filodeeg
  • 1 eiwit
  • frituurolie
  • sla om er bij te serveren
  • zoetzure saus

Begin met koken

: 25 min. bereidingstijd + 3 min. per bakbeurt
1
Doe de vermicelli in een steelpan met kokend water. Neem van het vuur, dek af en laat 4 min rusten. Giet af en spoel onder koud water.
2
Bak ondertussen het gehakt in een braadpan met 1 eetlepel Chinese wokolie. Neem van het vuur wanneer het bruingebakken is. Voeg dan de grof geraspte wortel toe, de gehakte garnalen, de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de gehakte vermicelli. Meng goed.
3
Snij de filovellen in 6 vierkante stukken. Neem een stuk (bedek de andere met een vochtige keukendoek). Leg er een lepel van de vulling schuin op, dicht bij een hoek van het vierkant. Plooi de 2 andere dichtstbijzijnde hoeken naar binnen toe, smeer de resterende hoek in met eiwit en rol op. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier.
4
Frituur ze in kleine groepjes goudbruin op 180°C.
5
Dien warm op als borrelhapje of als voorgerecht met kropsla. Serveer met zoetzure saus.
1
Doe de vermicelli in een steelpan met kokend water. Neem van het vuur, dek af en laat 4 min rusten. Giet af en spoel onder koud water.
2
Bak ondertussen het gehakt in een braadpan met 1 eetlepel Chinese wokolie. Neem van het vuur wanneer het bruingebakken is. Voeg dan de grof geraspte wortel toe, de gehakte garnalen, de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de gehakte vermicelli. Meng goed.
3
Snij de filovellen in 6 vierkante stukken. Neem een stuk (bedek de andere met een vochtige keukendoek). Leg er een lepel van de vulling schuin op, dicht bij een hoek van het vierkant. Plooi de 2 andere dichtstbijzijnde hoeken naar binnen toe, smeer de resterende hoek in met eiwit en rol op. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier.
4
Frituur ze in kleine groepjes goudbruin op 180°C.
5
Dien warm op als borrelhapje of als voorgerecht met kropsla. Serveer met zoetzure saus.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Diner
Snack

Ingrediënten voor 24 personen

Toon:

Kalfsgehakt
150 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bruine suiker
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Pasta | Vermicelli
Delhaize Pasta | Vermicelli
500 gr
1
09
Olie | Sla
Delhaize Olie | Sla
1 l
3
39
Wortelen | Bos | Verpakt
Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
1 st
2
19
Saus | Soja | Bio
Delhaize Saus | Soja | Bio
14,5 cl
Bio
    2
    15
    Scampi | Met Staart | Bio
    Delhaize Scampi | Met Staart | Bio
    125 gr
    Bio
      4
      29
      Sesamolie | Zuiver | Bio
      Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
      50 cl
      Bio
        12
        19
        Jonge sla
        Delhaize Jonge sla
        45 gr
        0
        89
        Saus | Zoetzuur
        Ben's Original Saus | Zoetzuur
        450 gr
        3
        49

        Reeds in je keuken

        Eieren | Medium | Vrije uitloop
        Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
        6 st
        • little-lione.external.82792960.svg
        2
        09
        Becel | Frituurolie | 2l
        Becel Becel | Frituurolie | 2l
        2 l
        2de tegen -40%
        8
        99
        Totaal:
        €29,68

        Deze recepten kan je ook leuk vinden