1
Doe de vermicelli in een steelpan met kokend water. Neem van het vuur, dek af en laat 4 min rusten. Giet af en spoel onder koud water.
2
Bak ondertussen het gehakt in een braadpan met 1 eetlepel Chinese wokolie. Neem van het vuur wanneer het bruingebakken is. Voeg dan de grof geraspte wortel toe, de gehakte garnalen, de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de gehakte vermicelli. Meng goed.
3
Snij de filovellen in 6 vierkante stukken. Neem een stuk (bedek de andere met een vochtige keukendoek). Leg er een lepel van de vulling schuin op, dicht bij een hoek van het vierkant. Plooi de 2 andere dichtstbijzijnde hoeken naar binnen toe, smeer de resterende hoek in met eiwit en rol op. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier.
4
Frituur ze in kleine groepjes goudbruin op 180°C.
5
Dien warm op als borrelhapje of als voorgerecht met kropsla. Serveer met zoetzure saus.
1
Doe de vermicelli in een steelpan met kokend water. Neem van het vuur, dek af en laat 4 min rusten. Giet af en spoel onder koud water.
2
Bak ondertussen het gehakt in een braadpan met 1 eetlepel Chinese wokolie. Neem van het vuur wanneer het bruingebakken is. Voeg dan de grof geraspte wortel toe, de gehakte garnalen, de sojasaus, de sesamolie, de suiker en de gehakte vermicelli. Meng goed.
3
Snij de filovellen in 6 vierkante stukken. Neem een stuk (bedek de andere met een vochtige keukendoek). Leg er een lepel van de vulling schuin op, dicht bij een hoek van het vierkant. Plooi de 2 andere dichtstbijzijnde hoeken naar binnen toe, smeer de resterende hoek in met eiwit en rol op. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier.
4
Frituur ze in kleine groepjes goudbruin op 180°C.
5
Dien warm op als borrelhapje of als voorgerecht met kropsla. Serveer met zoetzure saus.