⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebraden kip met wintergroenten en mosterd op oude wijze
Delhaize logo
  • Gebraden kip met wintergroenten en mosterd op oude wijze
    A

Gebraden kip met wintergroenten en mosterd op oude wijze

door Jeroen De Pauw
Gebraden kip met wintergroenten en mosterd op oude wijzeA
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 biokip
  • 600 g bioschorseneren
  • 600 g pastinaak bio
  • 600 g biospruitjes
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes biotijm
  • 2 takjes biorozemarijn
  • 3,8 dl ‘biogevogeltefond’ Lacroix
  • 4 el biomosterd
  • 4 el bio olijfolie
  • peper
  • 1 biokip
  • 600 g bioschorseneren
  • 600 g pastinaak bio
  • 600 g biospruitjes
  • 1 biocitroen
  • 4 takjes biotijm
  • 2 takjes biorozemarijn
  • 3,8 dl ‘biogevogeltefond’ Lacroix
  • 4 el biomosterd
  • 4 el bio olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min. + 1 u 15 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze in grote stukken. Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste blaadjes van de spruitjes. Schil de schorseneren en snijd ze in 2 (wrijf ze in met 1⁄2 citroen en dompel ze één voor één in een slakom met koud water en de geperste andere 1⁄2 citroen, zodat ze niet zwart worden).
2
Doe de kip in een heel grote ovenschaal en schik er de groenten rond. Overgiet met de gevogeltefond en voeg de kruiden toe (tijm en rozemarijn). Besmeer de kip met een flinke laag mosterd en besprenkel de groenten met olijfolie. Kruid alles met peper en zout. Bedek met aluminiumfolie en bak 45 min. in de oven.
3
Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 30 min. bakken. Overgiet intussen af en toe met het braadvocht.
4
Dien heet op en werk eventueel af met verse tijm en rozemarijn voor een mooie final touch.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaken en snijd ze in grote stukken. Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste blaadjes van de spruitjes. Schil de schorseneren en snijd ze in 2 (wrijf ze in met 1⁄2 citroen en dompel ze één voor één in een slakom met koud water en de geperste andere 1⁄2 citroen, zodat ze niet zwart worden).
2
Doe de kip in een heel grote ovenschaal en schik er de groenten rond. Overgiet met de gevogeltefond en voeg de kruiden toe (tijm en rozemarijn). Besmeer de kip met een flinke laag mosterd en besprenkel de groenten met olijfolie. Kruid alles met peper en zout. Bedek met aluminiumfolie en bak 45 min. in de oven.
3
Verwijder de aluminiumfolie en laat nog 30 min. bakken. Overgiet intussen af en toe met het braadvocht.
4
Dien heet op en werk eventueel af met verse tijm en rozemarijn voor een mooie final touch.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 120 kcal – Vetten: 6,1 g – Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 2,1 g – Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 120 kcal – Vetten: 6,1 g – Koolhydraten: 5,9 g - Vezels: 2,1 g – Eiwitten: 9,1 g
Gluten vrij
Kids
Hoofdgerecht