1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze (optioneel). Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit en snijd in stukken. Maak de prinsessenboontjes schoon. Kook alle groenten 3 à 5 min. in kokend water (ze moeten al dente zijn) en laat ze meteen in ijskoud water schrikken.
2
Maak de pesto: hak de pistachenoten in de beker van de hakmolen tot kruimels. Mix er dan de olijfolie, het basilicum en de rucola onder. Giet het mengsel in een kom, doe er de geraspte parmigiano bij, meng en breng verder op smaak.
3
Snijd de rode ui in plakjes en snijd de kerstomaten in 2.
4
Verwarm een antiaanbakpan op een vrij hoog vuur. Smeer de zalm met 2 el olijfolie in en leg hem in de hete braadpan. Draai de vis na 2 min. om en bak hem nog 1 min. Kruid met peper en zout.
5
Fruit de groenten intussen kort met de rest van de olijfolie in een grote braadpan, om ze even op te warmen. Kruid met peper en zout.
6
Serveer de zalm met de groenten, werk af met de tomaten en de plakjes ui (+ eventueel enkele blaadjes rucola en basilicum). Geef er geprakte aardappelen met olijfolie bij en zet de pesto apart op tafel.
1
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze (optioneel). Snijd de courgette overlangs in 4, ontpit en snijd in stukken. Maak de prinsessenboontjes schoon. Kook alle groenten 3 à 5 min. in kokend water (ze moeten al dente zijn) en laat ze meteen in ijskoud water schrikken.
2
Maak de pesto: hak de pistachenoten in de beker van de hakmolen tot kruimels. Mix er dan de olijfolie, het basilicum en de rucola onder. Giet het mengsel in een kom, doe er de geraspte parmigiano bij, meng en breng verder op smaak.
3
Snijd de rode ui in plakjes en snijd de kerstomaten in 2.
4
Verwarm een antiaanbakpan op een vrij hoog vuur. Smeer de zalm met 2 el olijfolie in en leg hem in de hete braadpan. Draai de vis na 2 min. om en bak hem nog 1 min. Kruid met peper en zout.
5
Fruit de groenten intussen kort met de rest van de olijfolie in een grote braadpan, om ze even op te warmen. Kruid met peper en zout.
6
Serveer de zalm met de groenten, werk af met de tomaten en de plakjes ui (+ eventueel enkele blaadjes rucola en basilicum). Geef er geprakte aardappelen met olijfolie bij en zet de pesto apart op tafel.