Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken wilde rijst met groenten en gegrilde Berloumi
Delhaize logo
  • Gebakken wilde rijst met groenten en gegrilde Berloumi
    B

Gebakken wilde rijst met groenten en gegrilde Berloumi

door Jeroen De Pauw
Gebakken wilde rijst met groenten en gegrilde BerloumiB
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 200 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 300 g wortelen
  • 1 broccoli
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uien
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 250 g langkorrelige wilde-rijstmix
  • 500 g Berloumi
  • 5 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout
  • 200 g extra fijne prinsessenboontjes
  • 300 g wortelen
  • 1 broccoli
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uien
  • 1 takje rozemarijn
  • 100 g geroosterde cashewnoten
  • 250 g langkorrelige wilde-rijstmix
  • 500 g Berloumi
  • 5 el olijfolie
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de sperziebonen in stukken. Verdeel de broccoli in miniroosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Kook alles 2 min. in kokend gezouten water.
3
Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snipper de lente-uitjes. Houd apart.
4
Fruit de goed uitgelekte rijst en de groenten op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de grofgehakte cashewnoten toe en breng verder op smaak.
5
Snijd intussen de kaas in dikke plakjes en bak ze op een hoog vuur kort goudbruin, in een braadpan of een grillpan met 1 el olijfolie en de rozemarijn.
6
Verdeel de tomaten en de lente-uitjes over de rijst, leg er de warme kaas bovenop en dien meteen op.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
2
Breng een grote kookpot gezouten water aan de kook. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de sperziebonen in stukken. Verdeel de broccoli in miniroosjes en snijd de steeltjes in blokjes. Kook alles 2 min. in kokend gezouten water.
3
Ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snipper de lente-uitjes. Houd apart.
4
Fruit de goed uitgelekte rijst en de groenten op een hoog vuur, in een grote sauteerpan met 4 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de grofgehakte cashewnoten toe en breng verder op smaak.
5
Snijd intussen de kaas in dikke plakjes en bak ze op een hoog vuur kort goudbruin, in een braadpan of een grillpan met 1 el olijfolie en de rozemarijn.
6
Verdeel de tomaten en de lente-uitjes over de rijst, leg er de warme kaas bovenop en dien meteen op.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 188 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 188 kcal - Vetten: 11,9 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,9 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Sperziebonen | Fijn | Gebroken
Hak Sperziebonen | Fijn | Gebroken
2 × 185 gr
2de tegen -50%
1
49
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
2 × 215 gr
2de tegen -50%
1
85
Broccoli
Delhaize Broccoli
1 st
2de tegen -50%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
35
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49
Kruiden | Rozemarijn
Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
21 gr
-10% voor 3
2
95
Cashewnoten | Gezouten
Delhaize Cashewnoten | Gezouten
175 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Snelkookrijst | 8 min
Bosto Snelkookrijst | 8 min
4 x 75 gr
2
45
Halloumi kaas | Classic
Alambra Halloumi kaas | Classic
3 × 225 gr
3
99
Santa Maria | Ras El Hanout
Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr
-10% voor 3
4
29

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€36,27