1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
3
Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
4
Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn. Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om. Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat. Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
5
Snijd de sla in reepjes van ± 1 cm en bak ze in hetzelfde vet. Dat heeft intussen de smaak van de knoflook opgenomen. Het bakken gaat heel snel, 2 à 3 min is voldoende. Blijf intussen roeren, de sla mag niet helemaal plat zijn. Haal van het vuur en kruid met peper en een beetje fleur de sel.
6
Meng de sla en de stukjes ham. Leg het mengsel in het midden van het bord. Strooi de knoflookchips errond. Giet er een beetje olijfolie rond. Werk af met peper.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Leg de plakjes ham op de rooster van de oven en zet ze ± 7 min in de oven tot ze lichtjes bruiner worden.
3
Schil de knoflookteentjes en snijd ze in heel dunne plakjes.
4
Smelt het kokosvet op een matig vuur en bak hierin de knoflookplakjes tot ze goudbruin zijn. Je mag de plakjes knoflook niet frituren, maar je moet ze zachtjes stoven en langzaam lichtbruin laten worden. Blijf erbij staan en draai ze regelmatig om. Gebruik hier kokosvet voor omdat dit minder spat. Haal ze eruit en laat ze uitdruipen op een keukenpapiertje.
5
Snijd de sla in reepjes van ± 1 cm en bak ze in hetzelfde vet. Dat heeft intussen de smaak van de knoflook opgenomen. Het bakken gaat heel snel, 2 à 3 min is voldoende. Blijf intussen roeren, de sla mag niet helemaal plat zijn. Haal van het vuur en kruid met peper en een beetje fleur de sel.
6
Meng de sla en de stukjes ham. Leg het mengsel in het midden van het bord. Strooi de knoflookchips errond. Giet er een beetje olijfolie rond. Werk af met peper.