ā­ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! šŸŽ‰Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjes
Delhaize logo
  • Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjes
    A

Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjes

Gebakken rundvleesreepjes met prinsessenboontjesA
Moeilijk
> 60 min.
3/5

Ingrediƫnten voor

Ingrediƫnten
4 porties
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 lente-ui
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el mirin
  • 500 g gepelde bavettesteak
  • 600 g sperziebonen
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 1 lente-ui
  • 4 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 2 el mirin
  • 500 g gepelde bavettesteak
  • 600 g sperziebonen
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Begin met koken

: 20 min. (+ 1 u. weektijd)
1
Pers het teentje knoflook. Snipper de ontpitte rode peper en de lente-ui fijn. Snijd de gepelde bavettesteak fijn. Meng alles in een schaal met sojasaus, vissaus en mirin. Dek af en laat 1 u in de koelkast marineren.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes, snijd ze in 2 en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze in ijskoud water schrikken. Bak de uitgelekte bonen 2 min. op een hoog vuur, in een wok met de arachideolie en de geroosterde sesamwokolie.
3
Fruit het vlees en zijn marinade ook kort in de wok (het vlees moet roze blijven). Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien meteen op, met basmatirijst.
1
Pers het teentje knoflook. Snipper de ontpitte rode peper en de lente-ui fijn. Snijd de gepelde bavettesteak fijn. Meng alles in een schaal met sojasaus, vissaus en mirin. Dek af en laat 1 u in de koelkast marineren.
2
Verwijder de topjes van de prinsessenboontjes, snijd ze in 2 en kook ze 5 min. in gezouten kokend water. Laat ze in ijskoud water schrikken. Bak de uitgelekte bonen 2 min. op een hoog vuur, in een wok met de arachideolie en de geroosterde sesamwokolie.
3
Fruit het vlees en zijn marinade ook kort in de wok (het vlees moet roze blijven). Bestrooi met zwarte sesamzaadjes en dien meteen op, met basmatirijst.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 4; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 332,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediĆ«nten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ā€˜Maten en gewichtenā€™ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge HygiĆ«neraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediĆ«nten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 442; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 6; suikers (g): 4; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 332,74
Gluten vrij
Lente
Hoofdgerecht