1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af in een zeef met de erwtjes en spoel grondig onder koud water.
2
Snipper de ontpitte rode peper en de lente-uitjes. Hak de pinda’s grof.
3
Klop de eieren met een vork los en kruid ze met peper en zout. Giet ze in een grote sauteerpan met 1 el olijfolie en bak ze tot een omelet. Schep de omelet op een bord, voeg 2 el olijfolie in de sauteerpan toe en fruit de lente-uitjes 2 min op een hoog vuur. Laat de rijst en de erwtjes goed uitlekken en fruit ze 2 min in dezelfde pan. Voeg de spinazie toe en bak ze, al roerend, nog 2 min. Meng er de omelet in stukken, de rode peper, de sojasaus en de geroosterde sesamolie onder. Breng verder op smaak.
4
Fruit in een andere braadpan de zalm in kleine blokjes gedurende 2 min met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
5
Serveer de gebakken rijst, bestrooi hem met zalmblokjes, pinda’s en koriander en geef er citroenpartjes bij. Zet de sojasaus apart op tafel.
6
Tip: Gril een beetje kokospoeder lichtjes in een anti-aanbakpan, zonder toevoeging van vetstof, en bestrooi er je gebakken rijst mee.
1
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet hem af in een zeef met de erwtjes en spoel grondig onder koud water.
2
Snipper de ontpitte rode peper en de lente-uitjes. Hak de pinda’s grof.
3
Klop de eieren met een vork los en kruid ze met peper en zout. Giet ze in een grote sauteerpan met 1 el olijfolie en bak ze tot een omelet. Schep de omelet op een bord, voeg 2 el olijfolie in de sauteerpan toe en fruit de lente-uitjes 2 min op een hoog vuur. Laat de rijst en de erwtjes goed uitlekken en fruit ze 2 min in dezelfde pan. Voeg de spinazie toe en bak ze, al roerend, nog 2 min. Meng er de omelet in stukken, de rode peper, de sojasaus en de geroosterde sesamolie onder. Breng verder op smaak.
4
Fruit in een andere braadpan de zalm in kleine blokjes gedurende 2 min met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
5
Serveer de gebakken rijst, bestrooi hem met zalmblokjes, pinda’s en koriander en geef er citroenpartjes bij. Zet de sojasaus apart op tafel.
6
Tip: Gril een beetje kokospoeder lichtjes in een anti-aanbakpan, zonder toevoeging van vetstof, en bestrooi er je gebakken rijst mee.