⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloof
Delhaize logo
  • Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloof
    B

Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloof

Gebakken kalkoen met appelen, kaneel en witloofB
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 kalkoen van 4 kg
  • 200 g boter
  • 6 appelen
  • 5 dl kippenbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 kg witloof
  • 3 stokjes kaneel
  • 1 kalkoen van 4 kg
  • 200 g boter
  • 6 appelen
  • 5 dl kippenbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 kg witloof
  • 3 stokjes kaneel

Begin met koken

: 20 min. + 3 u kooktijd (+ 10 min. rusttijd)
1
Haal de kalkoen 1 u op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de binnenkant van de kalkoen met peper en zout. Schil 3 appelen, snijd ze in parten en ontpit ze. Vul de kalkoen met de helft van de boter in stukken en de appelpartjes. Leg hem in een heel grote ovenschaal en besmeer hem royaal met boter. Besprenkel met de bouillon, kruid met peper, zout en bestrooi met de helft van de tijm en de rozemarijn. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie en schuif hem 1.30 u in de oven.
3
Leg de gehalveerde witloofstronkjes, de rest van de (ongeschilde, ontpitte) appelen in partjes en de kaneelstokjes rond de kalkoen. Overgiet alles met de braadjus en laat nog 1.30 u garen, zonder aluminiumfolie. Overgiet regelmatig opnieuw met braadjus.
4
Bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Werk af met de tijm en de rozemarijn en geef er zoete aardappelsoufflés bij.
1
Haal de kalkoen 1 u op voorhand uit de koelkast.
2
Verwarm de oven voor op 150°C. Kruid de binnenkant van de kalkoen met peper en zout. Schil 3 appelen, snijd ze in parten en ontpit ze. Vul de kalkoen met de helft van de boter in stukken en de appelpartjes. Leg hem in een heel grote ovenschaal en besmeer hem royaal met boter. Besprenkel met de bouillon, kruid met peper, zout en bestrooi met de helft van de tijm en de rozemarijn. Bedek de kalkoen met aluminiumfolie en schuif hem 1.30 u in de oven.
3
Leg de gehalveerde witloofstronkjes, de rest van de (ongeschilde, ontpitte) appelen in partjes en de kaneelstokjes rond de kalkoen. Overgiet alles met de braadjus en laat nog 1.30 u garen, zonder aluminiumfolie. Overgiet regelmatig opnieuw met braadjus.
4
Bedek met aluminiumfolie en laat 10 min rusten. Werk af met de tijm en de rozemarijn en geef er zoete aardappelsoufflés bij.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 498; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 901,9
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 498; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 1,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 14,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 901,9
Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Rib Eye | Ierse
Delhaize Rib Eye | Ierse
5 × +/- 300 gr
+/-€
10
95
Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
Pink Lady Appelen | Pink Lady | Verpakt | 6st
900 gr
2de tegen -50%
3
99
Bouillon| Kip
Fundo Bouillon| Kip
46,5 cl
2de tegen -50%
4
69
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
2 × 650 gr
2de tegen -50%
3
49
Kruiden | Kaneel | Stokjes
Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
13 gr
1
19

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht
Carlsbourg Boter | Mini | Zacht
16 x 12,5 gr
6
59
Totaal:
+/-€74,64