Recept zoekresultatenGebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Delhaize logo
  • Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes

Gebakken kabeljauw met spek, chutney van rode kool en appeltjes
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 200 g gerookt spek
  • 1/2 rode kool
  • 4 appelen met stevig vruchtvlees
  • 2 rode uien
  • 5 g tijm
  • 5 g laurier
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 3 e.l. olijfolie
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 200 g gerookt spek
  • 1/2 rode kool
  • 4 appelen met stevig vruchtvlees
  • 2 rode uien
  • 5 g tijm
  • 5 g laurier
  • 1 Spaanse rode peper
  • 5 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 3 el ruwe rietsuiker
  • 3 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 15 min. + 60 min. gaartijd
1
Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de rode peper in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Pel en pureer de knoflook en snijd de rode kool in repen van ± 5 cm lang. Sluit af met de uien; pel ze en hak grof.
2
Zet dan een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de rode ui en de rode kool. Voeg de tijm, laurier en gember toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 min. garen zodat je een mooie ‘chutney’ krijgt. Voeg later de balsamicoazijn, rode peper, knoflookpuree en 2/3 van de suiker toe. Laat nog eens zo’n 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje zodat je een ‘moesachtige’ structuur krijgt.
3
Spoel de appelen en snijd ze in blokjes. Zet een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de appelen. Bestrooi met de rest van de suiker en bak verder tot de appelen lekker zacht zijn. Voeg ze bij de rode koolchutney en laat alles afkoelen. Kruid met peper en zout.
4
Rol dan het kabeljauwhaasje in de plakjes spek. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pakketjes 2 à 3 min. (afhankelijk van de dikte) rondom. Kruid met peper en zout.
5
Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 5 cm en serveer er de chutney van rode kool en appeltjes bij.
1
Schil de gember en rasp hem fijn. Snijd de rode peper in twee, verwijder de zaadlijsten en de pitten en snipper fijn. Pel en pureer de knoflook en snijd de rode kool in repen van ± 5 cm lang. Sluit af met de uien; pel ze en hak grof.
2
Zet dan een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de rode ui en de rode kool. Voeg de tijm, laurier en gember toe. Zet het deksel op de pan en laat het geheel zo’n 25 min. garen zodat je een mooie ‘chutney’ krijgt. Voeg later de balsamicoazijn, rode peper, knoflookpuree en 2/3 van de suiker toe. Laat nog eens zo’n 25 min. pruttelen op een zacht vuurtje zodat je een ‘moesachtige’ structuur krijgt.
3
Spoel de appelen en snijd ze in blokjes. Zet een pan op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak de appelen. Bestrooi met de rest van de suiker en bak verder tot de appelen lekker zacht zijn. Voeg ze bij de rode koolchutney en laat alles afkoelen. Kruid met peper en zout.
4
Rol dan het kabeljauwhaasje in de plakjes spek. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en bak de pakketjes 2 à 3 min. (afhankelijk van de dikte) rondom. Kruid met peper en zout.
5
Snijd de kabeljauw in stukken van zo’n 5 cm en serveer er de chutney van rode kool en appeltjes bij.
Nutritionele informatie
Energie: 521 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht