Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenGebakken Iberico-filet met gegrilde groenten
Delhaize logo
A

Gebakken Iberico-filet met gegrilde groenten

Gebakken Iberico-filet met gegrilde groentenA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 Ibérico-varkensfilets van 185 g per stuk
  • 4 rode puntpaprika's
  • 12 groene asperges
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper
  • grof zeezout
  • 2 Ibérico-varkensfilets van 185 g per stuk
  • 4 rode puntpaprika's
  • 12 groene asperges
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 tomaat
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • peper
  • grof zeezout

Begin met koken

: 25 min + 40 min gaartijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Spoel de paprika’s, schik in een ovenschaal en gaar ze in de oven op grillstand gedurende 40 minuten.
3
Breek het onderste stukjes van de groene asperges en schil de uiteinden. Kruid met peper en zout. Spoel de aubergine en snijd in plakjes. Bestrooi met voldoende zout en laat 15 minuten rusten. Spoel de aubergines zorgvuldig en dep droog met een keukenpapiertje, kruid met peper. Spoel de courgette en snijd in dikke plakken. Spoel de tomaat en snijd in schijfjes.
4
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Bestrijk met olijfolie en gril er de asperges in, nadien de plakjes courgette, aubergine en tomaat, telkens aan beide kanten. Haal de paprika’s uit de oven , verwijder het kroontje en haal de pitjes eruit. Ontvel ze.
5
Schik alle groenten in een schaal en besprenkel met balsamicoazijn.
6
Kruid de Iberico-filets met peper en zout. Zet een pan op het vuur met olijfolie en schroei er het vlees in dicht langs beide kanten.
7
Serveer de Iberico-filets met de gegrilde groenten.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Spoel de paprika’s, schik in een ovenschaal en gaar ze in de oven op grillstand gedurende 40 minuten.
3
Breek het onderste stukjes van de groene asperges en schil de uiteinden. Kruid met peper en zout. Spoel de aubergine en snijd in plakjes. Bestrooi met voldoende zout en laat 15 minuten rusten. Spoel de aubergines zorgvuldig en dep droog met een keukenpapiertje, kruid met peper. Spoel de courgette en snijd in dikke plakken. Spoel de tomaat en snijd in schijfjes.
4
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Bestrijk met olijfolie en gril er de asperges in, nadien de plakjes courgette, aubergine en tomaat, telkens aan beide kanten. Haal de paprika’s uit de oven , verwijder het kroontje en haal de pitjes eruit. Ontvel ze.
5
Schik alle groenten in een schaal en besprenkel met balsamicoazijn.
6
Kruid de Iberico-filets met peper en zout. Zet een pan op het vuur met olijfolie en schroei er het vlees in dicht langs beide kanten.
7
Serveer de Iberico-filets met de gegrilde groenten.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 293; energie (kCal): 70; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 354,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 293; energie (kCal): 70; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 2,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 354,62
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Courgette
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Zeezout | Grof | Grijs
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ardens gebraad | Sneden
Delhaize Ardens gebraad | Sneden
+/- 210 gr
+/-€
2
99
Zoete puntpaprika | Rood
Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
1 st
1
39
Groene asperges
Delhaize Groene asperges
450 gr
6
99
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
25
Smaaktrostomaten
Delhaize Smaaktrostomaten
450 gr
4
49

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Totaal:
+/-€17,11