1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
3
Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
4
Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
5
Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
6
Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen.
7
Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
8
Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
9
Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker.
10
Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Doe de suiker en 12,5 cl water in een kookpot. Breng aan de kook op matig vuur, laat 1 min. koken, neem dan van het vuur.
3
Hak de pure chocolade in stukjes en strooi ze met de Dessert Callets in de warme siroop. Laat 1 min. staan, roer dan met de garde. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, laat 2 min. rusten en roer. Doe er dan het cacaopoeder bij en de Amaretto, roer opnieuw tot een glad mengsel.
4
Voeg telkens 1 ei toe en roer goed na elke toevoeging.
5
Leg een schijf bakpapier op de bodem van een diepe, ronde taartvorm. Smeer de wanden in met boter en giet er de bereiding in. Zet de vorm in een grote ovenschaal, die je tot op 2/3 hoogte van de vorm vult met warm water.
6
Laat 30 min. in de oven bakken. Neem de vorm uit het water en laat volledig afkoelen.
7
Dek af en zet koel weg (zeker niet in de koelkast!) tot ‘s anderendaags.
8
Klop de room net voor het serveren in een vooraf gekoelde, grote kom (gedurende 30 min. in de koelkast). Voeg de ultrafijne suiker en het koffie aroma toe en meng.
9
Ontvorm het gebak op een serveerschotel en bestrooi met cacao en bloemsuiker.
10
Serveer in heel kleine stukjes, met wat slagroom.