⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGazpacho van meloen en venkel
Delhaize logo
  • Gazpacho van meloen en venkel

Gazpacho van meloen en venkel

Gazpacho van meloen en venkel
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 cavaillonmeloen
  • 2 el ciderazijn
  • ijsblokje
  • 2 el olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1/2 knol venkel
  • 1 Spaanse meloen (gele meloen)
  • bieslook voor de afwerking
  • 2 el gehakte bieslook
  • 1 cavaillonmeloen
  • 2 el ciderazijn
  • ijsblokje
  • 2 el olijfolie
  • 200 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1/2 knol venkel
  • 1 Spaanse meloen (gele meloen)
  • bieslook voor de afwerking

Begin met koken

1
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet even opzij.
2
Schil en halveer de meloenen, verwijder de pitten. Maak de venkel schoon en snijd hem grof.
3
Pureer de meloen en de venkel met het brood, de olijfolie, de azijn en enkele ijsblokjes en een scheutje koud water glad in de keukenmachine (eventueel in porties). Breng op smaak met bieslooksnippers, zout en paprikapoeder. Laat afkoelen in de koelkast.
4
Serveer de meloengazpacho ijskoud en werk af met sprietjes bieslook.
1
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet even opzij.
2
Schil en halveer de meloenen, verwijder de pitten. Maak de venkel schoon en snijd hem grof.
3
Pureer de meloen en de venkel met het brood, de olijfolie, de azijn en enkele ijsblokjes en een scheutje koud water glad in de keukenmachine (eventueel in porties). Breng op smaak met bieslooksnippers, zout en paprikapoeder. Laat afkoelen in de koelkast.
4
Serveer de meloengazpacho ijskoud en werk af met sprietjes bieslook.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Overig
Zomer
Voorgerecht