⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGazpacho van komkommer met Griekse yoghurt
Delhaize logo
  • Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurt
    A

Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurt

Gazpacho van komkommer met Griekse yoghurtA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 komkommers
  • 1 citroen bio (sap en zeste)
  • 1/2 granaatappel
  • 15 g verse dille
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse koriander
  • 120 g Griekse natuuryoghurt
  • 50 g feta
  • 5 cl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepeper
  • 2 komkommers
  • 1 citroen bio (sap en zeste)
  • 1/2 granaatappel
  • 15 g verse dille
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse koriander
  • 120 g Griekse natuuryoghurt
  • 50 g feta
  • 5 cl olijfolie extra zuiver
  • 1 snufje Espelettepeper

Begin met koken

: 15 min
1
Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes. Houd enkele blokjes apart voor de afwerking. Voeg een beetje water toe indien nodig en kruid eventueel bij met zout en Espelettepeper.
2
Pluk de blaadjes van de kruiden en bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Mix de komkommer en de kruiden met het citroensap, de zeste en de olijfolie. Voeg de yoghurt erbij en klop met de hand verder zodat je een homogene soep krijgt. Zet koel weg.
3
Haal de pitjes uit de granaatappel door voorzichtig met een houten lepel op de onderkant van de granaatappel te kloppen. Verbrokkel de feta.
4
Versier de kommen soep met de feta, blokjes komkommer, granaatappelpitten, kruiden en werk af met een streepje olijfolie, een snufje zout en een snufje Espelettepeper.
1
Schil en snijd de komkommer in 2 en snijd hem in kleine stukjes. Houd enkele blokjes apart voor de afwerking. Voeg een beetje water toe indien nodig en kruid eventueel bij met zout en Espelettepeper.
2
Pluk de blaadjes van de kruiden en bewaar enkele blaadjes voor de afwerking. Mix de komkommer en de kruiden met het citroensap, de zeste en de olijfolie. Voeg de yoghurt erbij en klop met de hand verder zodat je een homogene soep krijgt. Zet koel weg.
3
Haal de pitjes uit de granaatappel door voorzichtig met een houten lepel op de onderkant van de granaatappel te kloppen. Verbrokkel de feta.
4
Versier de kommen soep met de feta, blokjes komkommer, granaatappelpitten, kruiden en werk af met een streepje olijfolie, een snufje zout en een snufje Espelettepeper.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 321; energie (kCal): 77; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 228,23
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 321; energie (kCal): 77; vetten (g): 6,1; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 228,23
Spaans
Vegetarisch
Moederdag,Romantisch diner
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Piment d'espelette
1 snufje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Granaatappel | Per stuk | Cat1
Delhaize Granaatappel | Per stuk | Cat1
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Dille | Verpakt
Delhaize Dille | Verpakt
20 gr
1
55
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
2
95
Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
Oikos Yoghurt | Natuur | 0% | Griekse wijze
2 x 145 gr
-20% voor 3
2
95
Feta | Zonder lactose
Dilea Feta | Zonder lactose
150 gr
2de tegen -50%
5
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Totaal:
€23,05

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.