⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenGazpacho Andaluz
Delhaize logo
  • Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz

Gazpacho Andaluz
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • ijsblokje
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaten
  • 1/2 ui
  • 2 el sherry-azijn
  • zout
  • ijsblokje
  • 2 kleine groene paprika's
  • 2 kleine komkommers
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 150 g oudbakken brood
  • paprikapoeder
  • 1,5 kg rijpe tomaten
  • 1/2 ui
  • 2 el sherry-azijn
  • zout

Begin met koken

1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
Nutritionele informatie
Energie: 276 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Spaans
Vegan
Overig
Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene peper
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Komkommer
Delhaize Komkommer
1 st
0
99
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
180 gr
Bio
    3
    49
    Kruiden | Paprika | Sterk
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
    37 gr
    3
    29
    Trostomaten | Bio
    Delhaize Trostomaten | Bio
    3 × 500 gr
    Bio
      3
      49
      Gesneden ajuinen
      Delhaize Gesneden ajuinen
      600 gr
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      1
      45
      Azijn | Xérès
      Taste of Inspirations Azijn | Xérès
      25 cl
      1
      89

      Reeds in je keuken

      Ice crush premium
      Delhaize Ice crush premium
      2 kg
      • frozen.external.af58c8a6.svg
      2
      15
      Verse look
      Delhaize Verse look
      2 × 140 gr
      2
      29
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Zeezout | Fijn | Jodium
      Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
      125 gr
      0
      69
      Totaal:
      €21,58