1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.
1
Snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze 1 min. onder in kokend water. Ontvel en ontpit de tomaten. Houd voor 4 porties 2 tomaten apart voor de afwerking, snijd ze in kleine dobbelsteentjes en zet opzij. Snijd de rest van de tomaten grof.
2
Snijd de korsten van het brood en week de sneetjes in water tot ze zacht zijn. Knijp goed uit en zet opzij.
3
Maak de komkommers schoon. Halveer ze overlangs en verwijder de pitjes. Snijd 1/4 van de komkommers in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de rest grof.
4
Maak de paprika’s schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helft van de paprika's in kleine dobbelsteentjes voor de afwerking, snijd de andere helft grof.
5
Pel en snipper de ui en de knoflook.
6
Pureer de groenten en het brood glad in de keukenmachine, samen met de olijfolie, de azijn, enkele ijsblokjes en een scheutje koud water. Breng op smaak met zout en paprikapoeder. Zet de soep tot gebruik in de koelkast.
7
Serveer de Gazpacho met de garnituur in kommetjes.