Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFrittata met champignons, erwtjes en ricotta
Delhaize logo
  • Frittata met champignons, erwtjes en ricotta
    A

Frittata met champignons, erwtjes en ricotta

door Gema Gomez
Frittata met champignons, erwtjes en ricottaA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 8 bio-eieren
  • 250 g witte champignons
  • 120 g fijne erwtjes (diepgevroren of vers)
  • 80 g capellini
  • 125 g ricotta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 8 bio-eieren
  • 250 g witte champignons
  • 120 g fijne erwtjes (diepgevroren of vers)
  • 80 g capellini
  • 125 g ricotta
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze met 2 el olijfolie op een vrij hoog vuur in een kleine antiaanbakpan (24 cm), tot volledige verdamping van het vrijgekomen water. Kruid met peper en zout.
3
Breek de eieren in een slakom en klop ze los met een vork. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes in de slakom toe. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg hem ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met de rest van de olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak af en toe kleine gaatjes met een houten lepel zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een groot deksel stevig tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze met 2 el olijfolie op een vrij hoog vuur in een kleine antiaanbakpan (24 cm), tot volledige verdamping van het vrijgekomen water. Kruid met peper en zout.
3
Breek de eieren in een slakom en klop ze los met een vork. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes in de slakom toe. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg hem ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met de rest van de olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak af en toe kleine gaatjes met een houten lepel zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een groot deksel stevig tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 158 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 8,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 158 kcal - Vetten: 9,9 g - Koolhydraten: 8,4 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 8,4 g
Spaans
Vegetarisch
Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Mix kaliber | Bio
Delhaize Eieren | Mix kaliber | Bio
6 st
Bio
  • little-lione.external.82792960.svg
2
79
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
250 gr
2+1 gratis
1
49
Doperwten | Extra fijn | Bokaal
Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
130 gr
2de tegen -50%
1
99
Pasta | Capellini
Delhaize Pasta | Capellini
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
82
Ricotta | Classico
Delhaize Ricotta | Classico
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Kruiden | Peper | Mix
Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
41 gr
-10% voor 3
4
29
Kruiden | Zout | Berg | Molen
Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
-10% voor 3
6
35
Totaal:
€8,08