1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze met 2 el olijfolie op een vrij hoog vuur in een kleine antiaanbakpan (24 cm), tot volledige verdamping van het vrijgekomen water. Kruid met peper en zout.
3
Breek de eieren in een slakom en klop ze los met een vork. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes in de slakom toe. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg hem ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met de rest van de olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak af en toe kleine gaatjes met een houten lepel zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een groot deksel stevig tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.
1
Breek de capellini in stukken en kook ze 4 min. in kokend water. Doe de erwtjes in een zeef, giet er de pasta bij en laat ze uitlekken. Spoel onder koud water.
2
Snipper de champignons en fruit ze met 2 el olijfolie op een vrij hoog vuur in een kleine antiaanbakpan (24 cm), tot volledige verdamping van het vrijgekomen water. Kruid met peper en zout.
3
Breek de eieren in een slakom en klop ze los met een vork. Schep de champignons met een schuimspaan uit de braadpan (zo blijft de olie in de pan) en voeg ze samen met de pasta en de erwtjes in de slakom toe. Bewerk de ricotta lichtjes met een vork en voeg hem ook toe. Meng en breng verder op smaak.
4
Warm de braadpan op met de rest van de olijfolie. Giet er de bereiding in en laat ze ± 15 min. op een zacht vuurtje stollen. Maak af en toe kleine gaatjes met een houten lepel zodat het vocht naar de bodem vloeit. Houd een groot deksel stevig tegen de braadpan, zodra enkel het midden van de frittata nog vloeibaar is, en draai het geheel om. Schuif de frittata van het deksel terug in de braadpan en bak de onderkant 1 min. goudbruin op een vrij hoog vuur.
5
Dien warm of koud op, met een slaatje.