1
Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur, doe er de vermicelli in, dek af en laat 2 min. rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
2
Rasp de wortel grof en meng met de fijngeraspte schil van de limoen.
3
Pers 1 eetlepel sap uit de limoen, doe het in een kom en voeg de suiker toe, de fish sauce, de fijngehakte chilipeper, 1 eetlepel gehakte koriander en 8 cl koud water.
4
Maak een propere keukendoek nat, wring ‘m uit en leg ‘m open op het werkblad.
5
Dompel 4 rijstvellen in een schaal met lauw water en leg ze dan op de vochtige keukendoek. Leg in het midden van elk rijstvel een korianderblad en vervolgens twee garnalen, omgekeerd ten opzichte van elkaar. Leg er 2 basilicumblaadjes op en dan 2 korianderblaadjes. Eindig met wat geraspte wortel, dan wat vermicelli en bedruip met ½ koffielepel chili sauce. Plooi de kanten van de rijstvellen naar binnen en rol alles op.
6
Leg de rolletjes op een licht bevochtigd bord, dek af met vershoudfolie en maak de 4 overige op dezelfde manier.
7
Serveer koel met de saus en de blaadjes kropsla.
1
Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur, doe er de vermicelli in, dek af en laat 2 min. rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
2
Rasp de wortel grof en meng met de fijngeraspte schil van de limoen.
3
Pers 1 eetlepel sap uit de limoen, doe het in een kom en voeg de suiker toe, de fish sauce, de fijngehakte chilipeper, 1 eetlepel gehakte koriander en 8 cl koud water.
4
Maak een propere keukendoek nat, wring ‘m uit en leg ‘m open op het werkblad.
5
Dompel 4 rijstvellen in een schaal met lauw water en leg ze dan op de vochtige keukendoek. Leg in het midden van elk rijstvel een korianderblad en vervolgens twee garnalen, omgekeerd ten opzichte van elkaar. Leg er 2 basilicumblaadjes op en dan 2 korianderblaadjes. Eindig met wat geraspte wortel, dan wat vermicelli en bedruip met ½ koffielepel chili sauce. Plooi de kanten van de rijstvellen naar binnen en rol alles op.
6
Leg de rolletjes op een licht bevochtigd bord, dek af met vershoudfolie en maak de 4 overige op dezelfde manier.
7
Serveer koel met de saus en de blaadjes kropsla.