Tot en met 20 november, geniet van een korting tot €15 met de promocode DEALS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenFrisse lenterolletjes
Delhaize logo
  • Frisse lenterolletjes
    A

Frisse lenterolletjes

Frisse lenterolletjesA
Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 30 g rijstvermicelli
  • 1 kl ruwe rietsuiker
  • 2 el fish sauce
  • 1 bussel verse koriander
  • 16 blaadjes basilicum
  • 4 kl sweetened chili sauce
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 limoen
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 8 vellen rijstpapier
  • 16 middelgrote roze garnalen
  • slablaadjes
  • 30 g rijstvermicelli
  • 1 kl ruwe rietsuiker
  • 2 el fish sauce
  • 1 bussel verse koriander
  • 16 blaadjes basilicum
  • 4 kl sweetened chili sauce
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 limoen
  • 1 kleine rode chilipeper
  • 8 vellen rijstpapier
  • 16 middelgrote roze garnalen
  • slablaadjes

Begin met koken

: 20 min.
1
Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur, doe er de vermicelli in, dek af en laat 2 min. rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
2
Rasp de wortel grof en meng met de fijngeraspte schil van de limoen.
3
Pers 1 eetlepel sap uit de limoen, doe het in een kom en voeg de suiker toe, de fish sauce, de fijngehakte chilipeper, 1 eetlepel gehakte koriander en 8 cl koud water.
4
Maak een propere keukendoek nat, wring ‘m uit en leg ‘m open op het werkblad.
5
Dompel 4 rijstvellen in een schaal met lauw water en leg ze dan op de vochtige keukendoek. Leg in het midden van elk rijstvel een korianderblad en vervolgens twee garnalen, omgekeerd ten opzichte van elkaar. Leg er 2 basilicumblaadjes op en dan 2 korianderblaadjes. Eindig met wat geraspte wortel, dan wat vermicelli en bedruip met ½ koffielepel chili sauce. Plooi de kanten van de rijstvellen naar binnen en rol alles op.
6
Leg de rolletjes op een licht bevochtigd bord, dek af met vershoudfolie en maak de 4 overige op dezelfde manier.
7
Serveer koel met de saus en de blaadjes kropsla.
1
Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur, doe er de vermicelli in, dek af en laat 2 min. rusten. Giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
2
Rasp de wortel grof en meng met de fijngeraspte schil van de limoen.
3
Pers 1 eetlepel sap uit de limoen, doe het in een kom en voeg de suiker toe, de fish sauce, de fijngehakte chilipeper, 1 eetlepel gehakte koriander en 8 cl koud water.
4
Maak een propere keukendoek nat, wring ‘m uit en leg ‘m open op het werkblad.
5
Dompel 4 rijstvellen in een schaal met lauw water en leg ze dan op de vochtige keukendoek. Leg in het midden van elk rijstvel een korianderblad en vervolgens twee garnalen, omgekeerd ten opzichte van elkaar. Leg er 2 basilicumblaadjes op en dan 2 korianderblaadjes. Eindig met wat geraspte wortel, dan wat vermicelli en bedruip met ½ koffielepel chili sauce. Plooi de kanten van de rijstvellen naar binnen en rol alles op.
6
Leg de rolletjes op een licht bevochtigd bord, dek af met vershoudfolie en maak de 4 overige op dezelfde manier.
7
Serveer koel met de saus en de blaadjes kropsla.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 401; energie (kCal): 95; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 155,89
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 401; energie (kCal): 95; vetten (g): 1; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 12; suikers (g): 3,3; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,1; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 155,89
Aziatisch
Lactose vrij
Diner
Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rijstvermicelli
Delhaize Rijstvermicelli
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
29
Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Kruiden | Koriander | Blaadjes
Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
10 gr
-10% voor 3
2
95
Kruiden | Basilicum
Santa Maria Kruiden | Basilicum
10 gr
-10% voor 3
3
35
Kruiden | Chili | Poeder
Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
41 gr
-10% voor 3
3
29
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
2de tegen -50%
1
85
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
59
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Rijstpapier
H&S Rijstpapier
200 gr
2
65
Roze garnalen | Gepelde
365 Roze garnalen | Gepelde
2 × 200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
29
Totaal:
€30,18