1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Draai ze door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Voeg er nog de helft van de boter (gesmolten) en de karnemelk aan toe.
3
Meng de puree tot hij mooi glad en smeuïg is.
4
Schil de wortelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de groene asperges, de wortelen en de bloemkool.
5
Stoof het witloof gaar onder een deksel met de helft van de resterende boter op een laag vuur.
6
Voeg er net voor het witloof gaar is, de geblancheerde groenten aan toe en kruid alle groenten met peper en zout.
7
Bak de stukken filet pur in een grillpan volgens de gewenste baktijd.
8
Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bruine fond en de gembersiroop. Laat voor de helft inkoken.
9
Serveer de filet pur met de puree, de groenten en de saus en werk af met truffelsnippers.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Draai ze door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Voeg er nog de helft van de boter (gesmolten) en de karnemelk aan toe.
3
Meng de puree tot hij mooi glad en smeuïg is.
4
Schil de wortelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de groene asperges, de wortelen en de bloemkool.
5
Stoof het witloof gaar onder een deksel met de helft van de resterende boter op een laag vuur.
6
Voeg er net voor het witloof gaar is, de geblancheerde groenten aan toe en kruid alle groenten met peper en zout.
7
Bak de stukken filet pur in een grillpan volgens de gewenste baktijd.
8
Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bruine fond en de gembersiroop. Laat voor de helft inkoken.
9
Serveer de filet pur met de puree, de groenten en de saus en werk af met truffelsnippers.