⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFilet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers
Delhaize logo
  • Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers

Filet pur met karnemelkpuree, jonge groentjes en truffelsnippers
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 stukken filet pur van ong. 230 g per stuk
  • 1,3 kg bloemaardappelen
  • 4 jonge wortelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 kropjes mini-witloof
  • 4 groene mini-asperges
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl bruine fond
  • 3 dl karnemelk
  • 2 el gembersiroop
  • 1 kl truffelschilfers
  • 80 g boter
  • peper
  • 4 stukken filet pur van ong. 230 g per stuk
  • 1,3 kg bloemaardappelen
  • 4 jonge wortelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 4 kropjes mini-witloof
  • 4 groene mini-asperges
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 dl bruine fond
  • 3 dl karnemelk
  • 2 el gembersiroop
  • 1 kl truffelschilfers
  • 80 g boter
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Draai ze door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Voeg er nog de helft van de boter (gesmolten) en de karnemelk aan toe.
3
Meng de puree tot hij mooi glad en smeuïg is.
4
Schil de wortelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de groene asperges, de wortelen en de bloemkool.
5
Stoof het witloof gaar onder een deksel met de helft van de resterende boter op een laag vuur.
6
Voeg er net voor het witloof gaar is, de geblancheerde groenten aan toe en kruid alle groenten met peper en zout.
7
Bak de stukken filet pur in een grillpan volgens de gewenste baktijd.
8
Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bruine fond en de gembersiroop. Laat voor de helft inkoken.
9
Serveer de filet pur met de puree, de groenten en de saus en werk af met truffelsnippers.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Draai ze door een passe-vite en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
2
Voeg er nog de helft van de boter (gesmolten) en de karnemelk aan toe.
3
Meng de puree tot hij mooi glad en smeuïg is.
4
Schil de wortelen en verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de groene asperges, de wortelen en de bloemkool.
5
Stoof het witloof gaar onder een deksel met de helft van de resterende boter op een laag vuur.
6
Voeg er net voor het witloof gaar is, de geblancheerde groenten aan toe en kruid alle groenten met peper en zout.
7
Bak de stukken filet pur in een grillpan volgens de gewenste baktijd.
8
Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Stoof aan in wat boter en bevochtig met de bruine fond en de gembersiroop. Laat voor de helft inkoken.
9
Serveer de filet pur met de puree, de groenten en de saus en werk af met truffelsnippers.
Nutritionele informatie
Energie: 739 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Karnemelk
3 dl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gember siroop
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ardens gebraad | Sneden
Delhaize Ardens gebraad | Sneden
+/- 210 gr
+/-€
2
99
Aardappelen | Nicola
Delhaize Aardappelen | Nicola
2 × 1 kg
2
69
Wortelen | Fijn
Delhaize Wortelen | Fijn
500 gr
1
99
Bloemkoolroosjes
Delhaize Bloemkoolroosjes
2 × 400 gr
2de tegen -50%
3
29
Witloof | Hydrocultuur
Delhaize Witloof | Hydrocultuur
650 gr
2de tegen -50%
3
49
Groene asperges | Mini
Delhaize Groene asperges | Mini
2 × 110 gr
4
49
Sjalot
Delhaize Sjalot
750 gr
2
69
Bouillon | Rund
Oxo Bouillon | Rund
2 × 24 cl
6
09
Truffel | Pasta
Gaillard Truffel | Pasta
50 gr
9
39

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    39
    Peper | Groen | Gepekeld
    Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
    60 gr
    1
    69
    Totaal:
    +/-€53,67