🛒 Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
Delhaize logo
  • Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing
    A

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honing

Fazantenfilets met roze peper, veenbessensaus en gepocheerde sterappelen met honingA
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 fazantenfilets
  • 8 kleine sterappelen
  • 150 g verse veenbessen
  • 3 sinaasappels
  • 4 el honing
  • 10 cl verse room
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 afgestreken el roze peper
  • 4,5 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 stokje kaneel
  • 1 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper
  • 4 fazantenfilets
  • 8 kleine sterappelen
  • 150 g verse veenbessen
  • 3 sinaasappels
  • 4 el honing
  • 10 cl verse room
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 afgestreken el roze peper
  • 4,5 el blonde kandijsuiker
  • 1 kl speculaaskruiden
  • 1 stokje kaneel
  • 1 g boter
  • 1 e.l. olijfolie
  • peper

Begin met koken

: 25 min
1
Schil de appelen maar laat ze heel. Leg ze in een kleine stoofpan waar ze net in passen. Voeg er het sap van de sinaasappelen, de honing en het kaneelstokje aan toe. Breng langzaam aan de kook, zet er een deksel op en stoof gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje. Draai ze halverwege om. De appelen moeten zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken.
2
Doe de veenbessen in een steelpan. Roer er de room, de kalfsfond, de kandijsuiker en zout en peper onder. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.
3
Plet ondertussen de roze peperkorrels en strooi ze samen met de speculaaskruiden in een bord. Rol er de fazantenfilets doorheen en druk goed aan.
4
Verwarm de boter en de olie in een braadpan, leg er de fazantenfilets in en bak op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer met de saus en de uitgelekte appelen. Je kunt er minirösti’s of een puree met fijne kruiden bij geven.
1
Schil de appelen maar laat ze heel. Leg ze in een kleine stoofpan waar ze net in passen. Voeg er het sap van de sinaasappelen, de honing en het kaneelstokje aan toe. Breng langzaam aan de kook, zet er een deksel op en stoof gedurende 10 à 15 minuten op een zacht vuurtje. Draai ze halverwege om. De appelen moeten zacht zijn, maar vermijd dat ze tot moes koken.
2
Doe de veenbessen in een steelpan. Roer er de room, de kalfsfond, de kandijsuiker en zout en peper onder. Breng aan de kook en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje stoven.
3
Plet ondertussen de roze peperkorrels en strooi ze samen met de speculaaskruiden in een bord. Rol er de fazantenfilets doorheen en druk goed aan.
4
Verwarm de boter en de olie in een braadpan, leg er de fazantenfilets in en bak op een middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer met de saus en de uitgelekte appelen. Je kunt er minirösti’s of een puree met fijne kruiden bij geven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 8,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 785,24
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 456; energie (kCal): 109; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 8,4; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 785,24
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht