⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenFarfalle met groene asperges en chips van ham
Delhaize logo
  • Farfalle met groene asperges en chips van ham
    A

Farfalle met groene asperges en chips van ham

Farfalle met groene asperges en chips van hamA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 e.l. olijfolie
  • 350 g farfalle
  • 120 g Bayonneham
  • 4 el basilicum, fijngehakt
  • 4 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 1 bussel groene asperge
  • 1/2 citroen (sap)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 e.l. olijfolie
  • 350 g farfalle
  • 120 g Bayonneham
  • 4 el basilicum, fijngehakt
  • 4 el bladpeterselie, fijngehakt
  • 4 lente-uitjes
  • 1 rode ui
  • 1 bussel groene asperge
  • 1/2 citroen (sap)

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de plakjes ham op de met papier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ong. 8 min. tot ze krokant zijn.
2
Kook ondertussen de pasta “al dente”. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, snij de asperges in kleine stukken, hou de punten apart. Doe, 6 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta, de aspergestukjes bij in de kookpot. Voeg na 3 min. de aspergepunten toe en laat nog 3 min. koken.
3
Giet de pasta en de asperges samen af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken.
4
Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie, de kruiden, de gehakte uitjes, de fijn geraspte schil van de citroen, het citroensap, peper en zout. Voeg de gesnipperde rode ui toe, de pasta en de asperges. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer koel met de in stukjes gebroken ham.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de plakjes ham op de met papier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ong. 8 min. tot ze krokant zijn.
2
Kook ondertussen de pasta “al dente”. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, snij de asperges in kleine stukken, hou de punten apart. Doe, 6 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta, de aspergestukjes bij in de kookpot. Voeg na 3 min. de aspergepunten toe en laat nog 3 min. koken.
3
Giet de pasta en de asperges samen af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken.
4
Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie, de kruiden, de gehakte uitjes, de fijn geraspte schil van de citroen, het citroensap, peper en zout. Voeg de gesnipperde rode ui toe, de pasta en de asperges. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer koel met de in stukjes gebroken ham.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 145; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 585,95
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 145; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 17,9; suikers (g): 2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 585,95
Kids,Vaderdag
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pasta | Farfalle
Delhaize Pasta | Farfalle
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
05
Bayonneham | Sneden
Delhaize Bayonneham | Sneden
120 gr
4
39
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
69
Rode uien | Netje
Delhaize Rode uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Azijn | Balsamico | Modena
Delhaize Azijn | Balsamico | Modena
50 cl
2
09
Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
5
25
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Totaal:
€10,61