1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de plakjes ham op de met papier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ong. 8 min. tot ze krokant zijn.
2
Kook ondertussen de pasta “al dente”. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, snij de asperges in kleine stukken, hou de punten apart. Doe, 6 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta, de aspergestukjes bij in de kookpot. Voeg na 3 min. de aspergepunten toe en laat nog 3 min. koken.
3
Giet de pasta en de asperges samen af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken.
4
Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie, de kruiden, de gehakte uitjes, de fijn geraspte schil van de citroen, het citroensap, peper en zout. Voeg de gesnipperde rode ui toe, de pasta en de asperges. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer koel met de in stukjes gebroken ham.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de plakjes ham op de met papier beklede ovenplaat en bak ze gedurende ong. 8 min. tot ze krokant zijn.
2
Kook ondertussen de pasta “al dente”. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, snij de asperges in kleine stukken, hou de punten apart. Doe, 6 min. voor het einde van de kooktijd van de pasta, de aspergestukjes bij in de kookpot. Voeg na 3 min. de aspergepunten toe en laat nog 3 min. koken.
3
Giet de pasta en de asperges samen af en spoel goed onder koud water. Laat uitlekken.
4
Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie, de kruiden, de gehakte uitjes, de fijn geraspte schil van de citroen, het citroensap, peper en zout. Voeg de gesnipperde rode ui toe, de pasta en de asperges. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
5
Serveer koel met de in stukjes gebroken ham.