⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenEntrecôte met tomatenboter
Delhaize logo

Entrecôte met tomatenboter

door Wout Bru
Entrecôte met tomatenboter
Moeilijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 2 takjes rozemarijn
  • kervel
  • 2 plakjes rundvlees
  • olijfolie
  • 1 kl sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 kl bieslook, fijngesnipperd
  • 1 kl kappertjes
  • 1 kl parmezaan
  • 75 g rundsfilet
  • 40 g mosterd
  • 60 g mayonaise
  • 250 g boter
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 4 el ketchup
  • 1 el gedroogde kruiden (voor de tomatenboter)
  • 1 el gedroogde kruiden (oregano, tijm en voornamelijk dragon, bieslook, dille, provencaalse kruiden)
  • 250 g ganzenvet
  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 kg entrecote
  • zout
  • fleur de sel
  • 2 frietaardappelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • kervel
  • 2 plakjes rundvlees
  • olijfolie
  • 1 kl sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 kl bieslook, fijngesnipperd
  • 1 kl kappertjes
  • 1 kl parmezaan
  • 75 g rundsfilet
  • 40 g mosterd
  • 60 g mayonaise
  • 250 g boter
  • 1 el Worcestershiresaus
  • 1 theelepel tabasco
  • 4 el ketchup

Begin met koken

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en voeg vervolgens in een kom de ingredienten toe en meng: ketchup, gedroogde kruiden, worcestersaus, tabasco, peper en zout. Giet in een vorm en laat opstijven in de koelkast. Verdeel in porties.
  • Snij de entrecote in 4 mooie stukken, kruid met wat peper en zout en kleur aan in gebruinde boter.
  • Schil de aardappelen en snij in mooie vierkante blokjes van 2 op 2. Laat deze langzaam voorgaren samen met wat look en rozemarijn in ganzenvet op 120°C, afhankelijk van de dikte gedurende een 20-tal minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor de canneloni samen: parmezaankaas, kappertjes, fijngesneden bieslook, fijngesneden sjalotjes en enkele takjes kervel. Kruid met peper, zout en olijfolie. Rol dit strak op in een schijfje rundscarpaccio en zet dit even kort in de koelkast.
  • Voor de mosterdvinaigrette: meng de mayonaise met de mosterd en doe in een plastiek spuitzakje, waarvan je vervolgens het puntje afsnijdt.
  • Haal de aardappelen uit de oven en bak ze in de pan met wat ganzenvet. Zo worden ze knapperig.

Afwerking:

  • Beleg de entrecôte met dunne plakjes kruidenboter. Zet kort in de oven op 220°C, volgens de gewenste bakwijze. 
  • Wanneer het vlees gaar is, haal het uit de oven en laat het een 5-tal minuutjes rusten zodat alle jus mooi terug naar het midden van het vlees trekt. Dit zorgt ervoor dat niet al het bloed uit het vlees loopt wanneer het in dikke plakken versneden wordt.
  • Warm de aardappelblokjes op in de oven op 220°C en bestrooi ze met zeezout.
  • Voeg bij het serveren van de entrecôte net op het laatste moment nog wat fleur de sel toe.
  • Werk af met de canneloni’s, de mosterdvinaigrette en enkele groene takjes kervel.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Rundvlees
2 plakjes

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Marcassou Ardense Filet
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Kappertjes | Surfines
Delhaize Kappertjes | Surfines
60 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
89
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Mosterd | Sterke
Amora Mosterd | Sterke
185 gr
2
25
Saus | Worcester
Lea & Perrins Saus | Worcester
15 cl
3
39
Tabasco | Groene peper
Tabasco Tabasco | Groene peper
6 cl
3
79
Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
Delhaize Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio
15 gr
Bio
    1
    35
    Eendenvet
    Rougié Eendenvet
    320 gr
    4
    99
    Knoflook | Netje
    Delhaize Knoflook | Netje
    2 × 250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Rib Eye | Ierse
    Delhaize Rib Eye | Ierse
    2 × +/- 300 gr
    +/-€
    10
    95
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Aardappelen | Nicola
    Delhaize Aardappelen | Nicola
    1 kg
    2
    69

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    25
    Mayonaise | Squeeze
    Saitaku Mayonaise | Squeeze
    160 gr
    5
    39
    Melkerijboter
    Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    25
    Ketchup | Tomato | Topdown
    Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
    22 cl
    1
    95
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Totaal:
    +/-€53,83